12 / 05 / 2024

TOKİ sosyal konut projelerinde aylık taksit ne kadar olacak? TOKİ sosyal konut aylık taksitler açıklandı mı?

TOKİ sosyal konut projelerinde aylık taksit ne kadar olacak? TOKİ sosyal konut aylık taksitler açıklandı mı?

TOKİ sosyal konut projelerinde aylık taksit ne kadar olacağı vatandaşalar tarafından araştırılıyor. İşte merak edilen o detaylar!



Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TOKİ sosyal konut projesinin tüm detaylarını 13 Eylül tarihinde Ankara’da açıklayacak. Önceki gün yapılan kabine toplantısından sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yeni sosyal konut projesiyle ilgili bazı detayları duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, proje hakkında şunları söyledi; "Proje hakkında İstanbul'da geliri 16 bin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olanlar ev alabilmek için TOKİ'ye başvuru yapabilecek. 30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan belirlenecek. Yaş skalası ve bir oran belirleyeceğiz. Diyelim ki konut projesine giremediniz, arsaya başvurup kendi evinizi de yapabileceksiniz. Yeni evliler diye bir kategori yoktur, onların anlamı gençlerdir. 240 aya kadar da vade olanağı olacak."

Konutların aylık taksitlerinin asgari ücretlilerin ödeyebileceği bir tutar olarak belirleneceğini söyleyen Bakan Kurum, “Ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30'unu geçmemesi gerekiyor" diye konuştu.

“BİR ORAN BELİRLEYECEĞİZ”

Bakan Kurum sözlerini şöyle devam etti; "30 yaş altı gençlere tam olarak yüzde 20 kontenjan ayrılacak. Yaş skalası ve bir oran belirleyeceğiz. Farz edelim ki konut projesine giremediniz, arsaya başvurup kendi evinizi de yapabileceksiniz. Yeni evliler diye bir kategori yer almıyor, onlardan kastımız gençler."

Bakan Murat Kurum, İzmir Aliağa'da sökümü için izin verilen asbestli geminin durumunun da bakanlık tarafından titizlikle incelendiğini söyledi. "Miktarın 9,2 ton olduğunu biliyorum, uluslararası mevzuat buna izin vermektedir. Bu daha önce de yapılmış, sökülmüştür. 900 ton ise biz sokmayız. Uluslararası sözleşmelere uymaktayız. Kara sularımızda bakma hakkımız var. Bize bildirilenin dışında bir şey varsa araştıracağız." şeklinde konuştu.

Bir evin tapusu nasıl alınır? Yeni yapılan ev tapusu nasıl alınır?

TOKİ sosyal konut projesinde maaş sınırı belli oldu mu? TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları!

Hiç çalışmayan biri emekli olabilir mi?


Geri Dön