22 / 11 / 2024
fuzul

TOKİ Tarımköy Projesi'yle 5 bin 747 konut inşa etti!

TOKİ Tarımköy Projesi'yle 5 bin 747 konut inşa etti!

TOKİ arımköy Projesi kapsamında 5 bin 747 konut üretti. TOKİ Başkanı Ergün Turan, nitelikli konut atağını kırsal bölgelere kadar taşıdıklarının altını çizdi.




Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), köylerde ve kırsal alanlarda uyguladığı Tarımköy Projesi kapsamında 5 bin 747 konut üretti.


Konut atağını köylere kadar taşıyan TOKİ, söz konusu proje kapsamında altyapısı, konutları, sosyal donatıları, yolu, çocuk parkı ve çevre düzenlemesiyle modern köyler inşa ediyor.


Sadece binaların değil yeşil alan, okul ve sağlık ocaklarının da bulunduğu proje kapsamında, toprağı olmayan çiftçilere tarım arazisi ve işletme kredisi de veriliyor.


TOKİ Başkanı Ergün Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sadece büyük şehirlerde değil Anadolu'nun dört bir köşesinde yeni yaşam alanları oluşturduklarını belirterek, Tarımköy Projesi'nin sadece bina yapımını kapsamadığını söyledi.


Bu proje ile TOKİ'nin altyapısı, konutları, sosyal donatıları, yolu, çocuk parkı, sağlık ocağı, okulu bulunan, çevre düzenlemesi yapılmış modern köyler inşa ettiğini anlatan Turan, nitelikli konut atağını kırsal bölgelere kadar taşıdıklarının altını çizdi.


Turan, Tarımköy Projelesi ile "sıfırdan köyler" inşa ettiklerini kaydederek, "Bugüne kadar Tarımköy uygulamamız kapsamında 5 bin 747 konut yaptık. Projelerimizde her bölgenin ihtiyaç ve özelliklerine göre farklı konutlar yapıyoruz. Erzurum'da kış şartlarına uygun konutlar tercih ederken, Mardin ve Şanlıurfa'da yöresel mimarinin ön plana çıktığı konutlar inşa ettik." dedi.


 "TOKİ, köylünün yanında"


Projenin sadece bina yapımını kapsamadığını ifade eden Turan, "Proje kapsamında toprağı olmayan çiftçilere tarım arazisi ve işletme kredisi veriliyor. Köyün su kaynakları, çayır, mera ve orman alanları da göz önüne alınarak mevcut köy mimarisi ve dokusunun korunmasına özen gösteriliyor. Tarımköyler sel ve deprem gibi afetlere karşı zemini sağlam ve korunaklı yerlere yapılıyor." diye konuştu.


Turan, Tarımköy Projesi ile köylerde ve kırsal alanlarda yaşayan insanların geçim kaynaklarının geliştirileceğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Yerel halkın iş görmede örgütlenmesi, ülke içinde ve dışında pazarlanabilir nitelikte tarımsal ürünlerin üretilmesi, işlenmesi, değerlendirilmesi, depolanması, bozulmadan saklanması, oluşturulacak şirket veya kooperatifler aracılığı ile pazarlanması, yöresel mimarinin korunup yenilenmesi, halkın yerinde iskanı, sağlıklı, yaşanabilir konutlara kavuşturulmasına yönelik projeler oluşturularak şehre göçün önlenmesini sağlamak, kurum ve kuruluşların mevcut imkanlarını bir araya getirmek, iş birliğini geliştirip güçlendirmek, mevcut kaynaklarının verimli kullanılması amaçlanmaktadır."


"Göç sorununa alternatif önlem"


Turan, köyden kente göç sonucu oluşan çarpık kentleşmenin ülkenin en önemli sorunları arasında yer aldığını, şehirlerin bu sorununa el atarken diğer taraftan kırsalda yaşayan vatandaşlara cazip yaşam alanları sunmak için bu projeyi uyguladıklarını belirtti.


Proje kapsamında vatandaşlara tarıma elverişli arazi tahsis edildiğini, dağınık durumdaki yerleşim yerlerinin bir araya toplandığını dile getiren Turan, ayrıca yerel mimari dokunun, korunarak yenilendiğini söyledi.


Turan, vatandaşlara sosyal tesisleri ve altyapısıyla hazır modern bir köyde yaşama imkanı sunduklarının altını çizerek, "Hem barınma ihtiyacının sağlanması hem de ekonomik anlamda gelişim ile göç sorununa karşı Tarımköy uygulamaları alternatif bir önlem oluyor." ifadelerini de kullandı.


Tarımköy Projesi


Tarımköy Projesi, nüfusu 40 binden az ilçelerde belediye ve kaymakamlıklar, nüfusu 40 binden çok il veya ilçelerde belediye ve valiliklerle ya da kaymakamlıklarla ortak çalışma içerisinde gerçekleştiriliyor.


Resmi başvuru öncesinde yapılacak konut tip ve sayılarını belirlemek için başvuruyu yapan valilik, kaymakamlık veya belediye tarafından anket düzenleniyor.


Konut talebinin belirlenmesine yönelik anketin sonuçlarının değerlendirildiği form ile konut talep yazısı TOKİ'ye gönderiliyor. Bu yazı kuruma ulaştıktan sonra da proje için çalışmalar başlıyor.


AA


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), köylerde ve kırsal alanlarda uyguladığı Tarımköy Projesi kapsamında 5 bin 747 konut üretti. Konut atağını köylere kadar taşıyan TOKİ, söz konusu proje kapsamında altyapısı, konutları, sosyal donatıları, yolu, çocuk parkı ve çevre düzenlemesiyle modern köyler inşa ediyor. Sadece binaların değil yeşil alan, okul ve sağlık ocaklarının da bulunduğu proje kapsamında, toprağı olmayan çiftçilere tarım arazisi ve işletme kredisi de veriliyor.  TOKİ  Başkanı Ergün Turan, Anadolu'nun dört bir köşesinde yeni yaşam alanları oluşturduklarına dikkat çekti.


İHTİYAÇLARA GÖRE 

Turan, nitelikli konut atağını kırsal bölgelere kadar taşıdıklarının altını çizerek, "Tarımköy kapsamında 5 bin 747 konut yaptık. Her bölgenin ihtiyaç ve özelliklerine göre farklı konutlar yapıyoruz. Erzurum'da kış şartlarına uygun konutlar tercih ederken, Mardin ve Şanlıurfa'da yöresel mimarinin öne çıktığı konutlar inşa ettik" diye konuştu.


Göç sorununa önlem

Turan, köyden kente göç sonucu oluşan çarpık kentleşmenin ülkenin en önemli sorunları arasında yer aldığını, kırsalda yaşayan vatandaşlara cazip yaşam alanları sunmak için bu projeyi uyguladıklarını belirtti. Turan, "Göç sorununa karşı Tarımköy uygulamaları alternatif bir önlem oluyor" ifadelerini de kullandı.


Akşam 





Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



TOKİ, köylerde uyguladığı Tarımköy projesi kapsamında 5 bin 747 konut üretti. Başkan Turan, göç sonucu oluşan çarpık kentleşme sorununa el atarken diğer taraftan kırsalda yaşayan vatandaşlara cazip yaşam alanları sunmak için bu projeyi uyguladıklarını belirtti

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), köylerde ve kırsal alanlarda uyguladığı Tarımköy Projesi kapsamında 5 bin 747 konut üretti. Konut atağını köylere kadar taşıyan TOKİ, söz konusu proje kapsamında altyapısı, konutları, sosyal donatıları, yolu, çocuk parkı ve çevre düzenlemesiyle modern köyler inşa ediyor. Sadece binaların değil yeşil alan, okul ve sağlık ocaklarının da bulunduğu proje kapsamında, toprağı olmayan çiftçilere tarım arazisi ve işletme kredisi de veriliyor. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, sadece büyük şehirlerde değil Anadolu'nun dört bir köşesinde yeni yaşam alanları oluşturduklarını belirterek, Tarımköy Projesi'nin sadece bina yapımını kapsamadığını söyledi. Bu proje ile TOKİ'nin altyapısı, konutları, sosyal donatıları, yolu, çocuk parkı, sağlık ocağı, okulu bulunan, çevre düzenlemesi yapılmış modern köyler inşa ettiğini anlatan Turan, nitelikli konut atağını kırsal bölgelere kadar taşıdıklarının altını çizdi.


'MODERN BİR KÖY'

Turan, köyden kente göç sonucu oluşan çarpık kentleşmenin ülkenin en önemli sorunları arasında yer aldığını, şehirlerin bu sorununa el atarken diğer taraftan kırsalda yaşayan vatandaşlara cazip yaşam alanları sunmak için bu projeyi uyguladıklarını belirtti. Proje kapsamında vatandaşlara tarıma elverişli arazi tahsis edildiğini, dağınık durumdaki yerleşim yerlerinin bir araya toplandığını dile getiren Turan, ayrıca yerel mimari dokunun, korunarak yenilendiğini söyledi. Turan, vatandaşlara sosyal tesisleri ve altyapısıyla hazır modern bir köyde yaşama imkânı sunduklarının altını çizdi.


ÇİFTÇİYE KREDİ İMKANI

Projenin sadece bina yapımını kapsamadığını ifade eden Turan, "Proje kapsamında toprağı olmayan çiftçilere tarım arazisi ve işletme kredisi veriliyor. Mevcut köy mimarisi ve dokusunun korunmasına özen gösteriliyor. Tarımköyler sel ve deprem gibi afetlere karşı zemini sağlam ve korunaklı yerlere yapılıyor" diye konuştu.


ANKET DÜZENLENDİ

Tarımköy Projesi, nüfusu 40 binden az ilçelerde gerçekleştiriliyor. Resmi başvuru öncesinde yapılacak konut sayılarını belirlemek için başvuruyu yapan valilik, kaymakamlık veya belediye tarafından anket düzenleniyor. Sonuçların değerlendirildiği form ile konut talep yazısı TOKİ'ye gönderiliyor. Bu yazı idareye ulaştıktan sonra da proje için çalışmalar başlıyor.



Seda TABAK/Sabah




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Toplu Konut İdaresi (TOKİ), köylerde ve kırsal alanlarda uyguladığı Tarımköy Projesi kapsamında 5 bin 747 konut üretti. Söz konusu proje kapsamında altyapısı, konutları, sosyal donatıları, yolu, çocuk parkı ve çevre düzenlemesiyle modern köyler inşa ediliyor. Ayrıca toprağı olmayan çiftçilere tarım arazisi ve işletme kredisi de veriliyor. Projelerde her bölgenin ihtiyaç ve özelliklerine göre farklı konutlar yapılıyor. 


Tarıma elverişli arazi 


TOKİ Başkanı Ergün Turan, proje ile köylerde yaşayan insanların geçim kaynaklarının geliştirileceğini vurgulayarak "Köyden kente göç sonucu oluşan çarpık kentleşme ülkenin en önemli sorunları arasında. Şehirlerin bu sorununa el atarken kırsalda yaşayan vatandaşlara cazip yaşam alanları sunmak için bu projeyi uyguluyoruz. Proje kapsamında vatandaşlara tarıma elverişli arazi tahsis ediyoruz" ifadelerini kullandı. 


İHTİYAÇ BELİRLENİYOR 


Tarımköy Projesi, nüfusu 40 binden az ilçelerde belediye ve kaymakamlıklar, nüfusu 40 binden çok il veya ilçelerde belediye ve valiliklerle ya da kaymakamlıklarla ortak çalışma içerisinde gerçekleştiriliyor. Başvuru öncesi, yapılacak konut tip ve sayılarını belirlemek için anket düzenleniyor. Anket sonuçlarının değerlendirildiği form ile konut talep yazısı TOKİ'ye gönderiliyor. Yazı kuruma ulaştıktan sonra proje için çalışmalar başlıyor. 





Posta




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), köylerde ve kırsal alanlarda uyguladığı Tarımköy Projesi kapsamında 5 bin 747 konut üretti. TOKİ Başkanı Ergün Turan, bu proje ile TOKİ'nin altyapısı, konutları, sosyal donatıları, yolu, çocuk parkı, sağlık ocağı, okulu bulunan, çevre düzenlemesi yapılmış modern köyler inşa ettiğini anlattı. Nitelikli konut atağını kırsal bölgelere kadar taşıdıklarının altını çizen Turan, bu kapsamda her bölgeye özgü proje ürettiklerini vurguladı. 




Yeni Şafak



Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


TOKİ, köylerde uyguladığı Tarımköy projesi kapsamında 5 bin 747 konut üretti. Başkan Turan, göç sonucu oluşan çarpık kentleşme sorununa el atarken diğer taraftan kırsalda yaşayan vatandaşlara cazip yaşam alanları sunmak için bu projeyi uyguladıklarını belirtti

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), köylerde ve kırsal alanlarda uyguladığı Tarımköy Projesi kapsamında 5 bin 747 konut üretti. Konut atağını köylere kadar taşıyan TOKİ, söz konusu proje kapsamında altyapısı, konutları, sosyal donatıları, yolu, çocuk parkı ve çevre düzenlemesiyle modern köyler inşa ediyor. Sadece binaların değil yeşil alan, okul ve sağlık ocaklarının da bulunduğu proje kapsamında, toprağı olmayan çiftçilere tarım arazisi ve işletme kredisi de veriliyor. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, sadece büyük şehirlerde değil Anadolu'nun dört bir köşesinde yeni yaşam alanları oluşturduklarını belirterek, Tarımköy Projesi'nin sadece bina yapımını kapsamadığını söyledi. Bu proje ile TOKİ'nin altyapısı, konutları, sosyal donatıları, yolu, çocuk parkı, sağlık ocağı, okulu bulunan, çevre düzenlemesi yapılmış modern köyler inşa ettiğini anlatan Turan, nitelikli konut atağını kırsal bölgelere kadar taşıdıklarının altını çizdi.


'MODERN BİR KÖY'

Turan, köyden kente göç sonucu oluşan çarpık kentleşmenin ülkenin en önemli sorunları arasında yer aldığını, şehirlerin bu sorununa el atarken diğer taraftan kırsalda yaşayan vatandaşlara cazip yaşam alanları sunmak için bu projeyi uyguladıklarını belirtti. Proje kapsamında vatandaşlara tarıma elverişli arazi tahsis edildiğini, dağınık durumdaki yerleşim yerlerinin bir araya toplandığını dile getiren Turan, ayrıca yerel mimari dokunun, korunarak yenilendiğini söyledi. Turan, vatandaşlara sosyal tesisleri ve altyapısıyla hazır modern bir köyde yaşama imkânı sunduklarının altını çizdi.


ÇİFTÇİYE KREDİ İMKANI

Projenin sadece bina yapımını kapsamadığını ifade eden Turan, "Proje kapsamında toprağı olmayan çiftçilere tarım arazisi ve işletme kredisi veriliyor. Mevcut köy mimarisi ve dokusunun korunmasına özen gösteriliyor. Tarımköyler sel ve deprem gibi afetlere karşı zemini sağlam ve korunaklı yerlere yapılıyor" diye konuştu.


ANKET DÜZENLENDİ

Tarımköy Projesi, nüfusu 40 binden az ilçelerde gerçekleştiriliyor. Resmi başvuru öncesinde yapılacak konut sayılarını belirlemek için başvuruyu yapan valilik, kaymakamlık veya belediye tarafından anket düzenleniyor. Sonuçların değerlendirildiği form ile konut talep yazısı TOKİ'ye gönderiliyor. Bu yazı idareye ulaştıktan sonra da proje için çalışmalar başlıyor.


Sabah 

Bu haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


Köylerde ve kırsal alanlarda uyguladığı Tarımköy Projesi kapsamında 5 bin 747 konut üreten TOKİ, proje ile göçün de önlenmesini hedefliyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), köylerde ve kırsal alanlarda uyguladığı Tarımköy Projesi kapsamında 5 bin 747 konut üretti. TOKİ Başkanı Ergün Turan, Tarımköy Projesi’nin sadece bina yapımını kapsamadığını, nitelikli konut atağını kırsal bölgelere taşıdıklarını söyledi. Turan proje ile göçü önlemeyi de hedeflediklerini aktardı.


YERELLİK KORUNDU

Tarımköy Projesi ile modern köyler inşa ettiklerini anlatan Turan proje kapsamında vatandaşlara tarıma elverişli arazi tahsis edildiğini, dağınık durumdaki yerleşim yerlerinin bir araya toplandığını dile getirdi. Turan, ayrıca yerel mimari dokunun, korunarak yenilendiğini söyledi. Turan, “Hem barınma ihtiyacının sağlanması hem de ekonomik anlamda gelişim ile göç sorununa karşı Tarımköy uygulamaları alternatif bir önlem oluyor” dedi.

Habertürk



Haber TOKİ Haber'de şöyle yer aldı;


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), köylerde ve kırsal alanlarda uyguladığı Tarımköy Projesi kapsamında 5 bin 747 konut üretti. Konut atağını köylere kadar taşıyan TOKİ, söz konusu proje kapsamında altyapısı, konutları, sosyal donatıları, yolu, çocuk parkı ve çevre düzenlemesiyle modern köyler inşa ediyor.

Tarım arazisi ve işletme kredisi


Sadece binaların değil yeşil alan, okul ve sağlık ocaklarının da bulunduğu proje kapsamında, toprağı olmayan çiftçilere tarım arazisi ve işletme kredisi de veriliyor.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, yaptığı açıklamada, sadece büyük şehirlerde değil Anadolu'nun dört bir köşesinde yeni yaşam alanları oluşturduklarını belirterek, Tarımköy Projesi'nin sadece bina yapımını kapsamadığını söyledi.

Bu proje ile TOKİ'nin altyapısı, konutları, sosyal donatıları, yolu, çocuk parkı, sağlık ocağı, okulu bulunan, çevre düzenlemesi yapılmış modern köyler inşa ettiğini anlatan Turan, nitelikli konut atağını kırsal bölgelere kadar taşıdıklarının altını çizdi. Turan, Tarımköy Projelesi ile "sıfırdan köyler" inşa ettiklerini kaydederek, "Bugüne kadar Tarımköy uygulamamız kapsamında 5 bin 747 konut yaptık. Projelerimizde her bölgenin ihtiyaç ve özelliklerine göre farklı konutlar yapıyoruz. Erzurum'da kış şartlarına uygun konutlar tercih ederken, Mardin ve Şanlıurfa'da yöresel mimarinin ön plana çıktığı konutlar inşa ettik." dedi.

TOKİ köylünün yanında


Projenin sadece bina yapımını kapsamadığını ifade eden Turan, "Proje kapsamında toprağı olmayan çiftçilere tarım arazisi ve işletme kredisi veriliyor. Köyün su kaynakları, çayır, mera ve orman alanları da göz önüne alınarak mevcut köy mimarisi ve dokusunun korunmasına özen gösteriliyor. Tarımköyler sel ve deprem gibi afetlere karşı zemini sağlam ve korunaklı yerlere yapılıyor." diye konuştu.

Turan, Tarımköy Projesi ile köylerde ve kırsal alanlarda yaşayan insanların geçim kaynaklarının geliştirileceğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yerel halkın iş görmede örgütlenmesi, ülke içinde ve dışında pazarlanabilir nitelikte tarımsal ürünlerin üretilmesi, işlenmesi, değerlendirilmesi, depolanması, bozulmadan saklanması, oluşturulacak şirket veya kooperatifler aracılığı ile pazarlanması, yöresel mimarinin korunup yenilenmesi, halkın yerinde iskanı, sağlıklı, yaşanabilir konutlara kavuşturulmasına yönelik projeler oluşturularak şehre göçün önlenmesini sağlamak, kurum ve kuruluşların mevcut imkanlarını bir araya getirmek, iş birliğini geliştirip güçlendirmek, mevcut kaynaklarının verimli kullanılması amaçlanmaktadır."

"Göç sorununa alternatif önlem


Turan, köyden kente göç sonucu oluşan çarpık kentleşmenin ülkenin en önemli sorunları arasında yer aldığını, şehirlerin bu sorununa el atarken diğer taraftan kırsalda yaşayan vatandaşlara cazip yaşam alanları sunmak için bu projeyi uyguladıklarını belirtti. Proje kapsamında vatandaşlara tarıma elverişli arazi tahsis edildiğini, dağınık durumdaki yerleşim yerlerinin bir araya toplandığını dile getiren Turan, ayrıca yerel mimari dokunun, korunarak yenilendiğini söyledi.

Turan, vatandaşlara sosyal tesisleri ve altyapısıyla hazır modern bir köyde yaşama imkanı sunduklarının altını çizerek, "Hem barınma ihtiyacının sağlanması hem de ekonomik anlamda gelişim ile göç sorununa karşı Tarımköy uygulamaları alternatif bir önlem oluyor." ifadelerini de kullandı.

Tarımköy Projesi


Tarımköy Projesi, nüfusu 40 binden az ilçelerde belediye ve kaymakamlıklar, nüfusu 40 binden çok il veya ilçelerde belediye ve valiliklerle ya da kaymakamlıklarla ortak çalışma içerisinde gerçekleştiriliyor.

Resmi başvuru öncesinde yapılacak konut tip ve sayılarını belirlemek için başvuruyu yapan valilik, kaymakamlık veya belediye tarafından anket düzenleniyor. Konut talebinin belirlenmesine yönelik anketin sonuçlarının değerlendirildiği form ile konut talep yazısı TOKİ'ye gönderiliyor. Bu yazı kuruma ulaştıktan sonra da proje için çalışmalar başlıyor.


TOKİ Haber



Haber Dokuz Sütun Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Konut atağını köylere kadar taşıyan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Tarımköy Projesi kapsamında altyapısı, konutları, sosyal donatıları, yolu, çocuk parkı ve çevre düzenlemesiyle modern köyler inşa ediyor. Sadece binaların değil yeşil alan, okul ve sağlık ocaklarının da bulunduğu proje kapsamında, toprağı olmayan çiftçilere tarım arazisi ve işletme kredisi de veriliyor. TOKİ Başkanı Ergün Turan, yaptığı açıklamada, sadece büyük şehirlerde değil Anadolu'nun dört bir köşesinde yeni yaşam alanları oluşturduklarını belirterek, Tarımköy Projesi'nin sadece bina yapımını kapsamadığını söyledi. Bu proje ile TOKİ'nin altyapısı, konutları, sosyal donatıları, yolu, çocuk parkı, sağlık ocağı, okulu bulunan, çevre düzenlemesi yapılmış modern köyler inşa ettiğini anlatan Turan, nitelikli konut atağım kırsal bölgelere kadar taşıdıklarının altını çizdi. 


Turan, Tarımköy Projelesi ile "sıfırdan köyler" inşa ettiklerini kaydederek, "Bugüne kadar Tarımköy uygulamamız kapsamında 5 bin 747 konut yaptık. Projelerimizde her bölgenin ihtiyaç ve özelliklerine göre farklı konutlar yapıyoruz. Erzurum'da kış şartlarına uygun konutlar tercih ederken, Mardin ve Şanlıurfa'da yöresel mimarinin ön plana çıktığı konutlar inşa ettik." dedi. Projenin sadece bina yapımını kapsamadığını ifade eden Turan. "Proje kapsamında toprağı olmayan çiftçilere tarım arazisi ve işletme kredisi veriliyor. 


Dokuz Sütun 



Haber Türkiye Manşet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;





Başbakanlık Toplu Konut idaresi Başkanlığınca yapılan örnek projelerden Tarımköy Projesinin Bayat ilçemizde uygulanması için talep toplama çalışmasının başlatıldığını söyleyen Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, "Geçtiğimiz hafta Bayat ilçemizi ziyaretimizde yapımı planlanan Yatukçu Mahallesinde Belediye Başkanımız Ekrem Ünlü, Ak Parti İlçe Başkanımız Fatih Balcıoğlu ve TOKİ Finansman Daire Başkanı hemşehrimiz Ayhan Karaca ile incelemelerde bulunmuştuk. Yapılan anket çalışması sonucunda öne çıkan talepler doğrultusunda vatandaşlarımız  örnek Tarımköy projesini benimsemişlerdir. 


MÜRACAATLAR 27 HAZİRAN DA BAŞLIYOR 

 

Ortalama 700 metrekare parsel üzerine yapılacak 2+1 ve 3+1 olarak yüzde  20 peşinat oram ve 180, 216 ve planlanan 100 konut. Cami ve Ticaret Merkezinin yer alacağı projede vatandaşlarımıza 15 yıldan 20 yıla kadar taksitle ödeme imkanı da sunulacaktır. Talep eden herkesin başvurabileceği proje kapsamında müracaatlar 27 Haziran - 29 Temmuz 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. İlçemize hayırlı uğurlu olsun" dedi. 


Proje kapsamında TK-1 tipi 113 metrekare 3+1 54 konut, TK-7 tipi 90 metrekare 2+1 46 konut olmak üzere toplam 100 konut planlanıyor. Başvuru bedeli olarak 2.000 TL sözleşmede ise konut satış Fiyatının yüzde 12, yüzde 15 ve - 240 ay vade seçeneklerinin de sunulduğu bildirildi. 


Geri Dön