01 / 05 / 2024

TOKİ'den 10 bin lira sınırla konut satışı! Erdoğan'ın talimatıyla kampanya yapıldı işte başvuru şartları

TOKİ'den 10 bin lira sınırla konut satışı! Erdoğan'ın talimatıyla kampanya yapıldı işte başvuru şartları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de aşırı pahalanan konutlarda fiyat kırmak, durma noktasına gelen konut üretimine hız vermek için finansman desteği sağlanacağını açıkladı. 30 milyar bütçe ayırılan TOKİ, 10 bin gelir sınırıyla konut satacak! İşte detaylar..



YABANCIYA SATILAMAYACAK

Konutlara başvurabilmek için mevcutta T.C. vatandaşı olunması, projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olunması, projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olunması gerekiyor.

Projeye başvuracakların yine TOKİ'den konut satın almamış olması ve konut kredisi kullanmamış olması (Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri kategorisi hariç) şart.

Başvuracakların kendisine, eşine veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması gerekiyor. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmıyor) gerekiyor.

Emekli ve memur maaşlarına ek zam için hükümetin gizli çalışması ortaya çıktı! 4 bin liradan başlayacak

Erdoğan açıkladı uzmanlar uyardı: O fiyata ev bulmak artık hayal olabilir

Herkesin gözünden kaçan asgari ücrete ek zam detayı! 2022 Temmuz'da asgari ücret beklentisi ve hesabı kaç para oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş asgari ücrete zam ve ucuz konut açıklaması: 3 farklı seçenek geliyor


Geri Dön