01 / 05 / 2024

TOKİ'den emekliye, dar gelirliye, asgari ücretliye, gençlere son dakika müjdesi geldi! Duyan bayram etti! Hemen bakın!

TOKİ'den emekliye, dar gelirliye, asgari ücretliye, gençlere son dakika müjdesi geldi! Duyan bayram etti! Hemen bakın!

Tüm Türkiye'de büyük sevinç yaratan sosyal konut projesi, daha başlamadan konut fiyatları düşmeye başladı. Valiliklerin talep toplamaya başladığı projeler ile vatandaşlar yüzde 10 peşinatla ev sahibi oluyor. İşte detaylar...



240 AY VADE SAĞLANIYOR

Hâlihazırda konut sahibi olmayan, herhangi bir mal ya da mülk için hissedar olmayan dar gelirli vatandaşlar, uygun taksitlerle hayallerindeki konutlarına kavuşabilecek. Söz konusu kuraya katıldıktan sonra konut almaya hak kazanan vatandaşlar, 20 seneye varan vade seçenekleriyle kira öder gibi ev taksiti ödeyecek.

Yine bu arada şehit yakınları ve gaziler için satışta özel kontenjanlar açılacak. Konutlar için belirlenmesi beklenen peşinat tutarı ise konut fiyatının yüzde 10'u civarında olacak. 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon şeklinde tasarlanması beklenen dairelerin fiyatları ise henüz belli olmadı.

TOKİ den emekliye, dar gelirliye, asgari ücretliye, gençlere son dakika müjdesi geldi! Duyan bayram etti! Hemen bakın!

MALİYETİ DEVLET KARŞILAYACAK

Vatandaşın erişilebilir şartlarda konut sahibi olmasını sağlamak, fahiş artan kira rakamlarını düşürmek, salgın döneminde daralan konut arzını hızla artırarak, inşaat sektörünü canlandırmak hedefleniyr.

Vatandaşların kira öder gibi konut sahibi olacağı projede konutlar asgari ücretli ailelerin erişebileceği fiyat ve koşullarda yapılacak. Artan inşaat maliyetleri ve arsa sorunu konusunda, tüm gerekli sübvansiyonları da yine devlet karşılayacak.


Geri Dön