04 / 05 / 2024

TOKİ'den İzmirli depremzedeler için 2 yılda 2 bin 245 yeni konut!

TOKİ'den İzmirli depremzedeler için 2 yılda 2 bin 245 yeni konut!

İzmir'de meydana gelen depremde evleri yıkılan ve ağır hasar gören vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşa edilen 5 bin 61 konuttan 2 bin 245'i tamamlandı.



İzmir depreminde konutları yıkılan ve ağır hasar gören vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşa edilen 5 bin 61 konuttan 2 bin 245 tanesi tamamlandı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, depremden sonra arama ve kurtarma çalışmalarının tamamlanmasıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından depremden etkilenen vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi amacıyla çalışma başlatıldı.

Yıkılan ve ağır hasar gören binaların yer aldığı toplamda 7 proje alanının dışında Şehir Hastanesi yakınlarındaki 375 hektarlık rezerv alanda projelere de başlandı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 7 proje alanında ilk etapta hayata geçirilen 596 konut ile 145 iş yeri, depremin 1. yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hak sahiplerine teslim edildi.

TOKİ den İzmirli depremzedeler için 2 yılda 2 bin 245 yeni konut!

Söz konusu bu alanda daha sonra 808 konut ve 144 iş yeri daha yapıldı ve depremzedelere teslim edildi. Rezerv alanda başlayan 8 etaplık projede de ilk etapta planlanan 397 konut inşaatı tamamlanacak kura çekimiyle hak sahiplerine verildi.

Söz konusu bu projenin ikinci etabında yer alan 444 konutun da inşaat sürecinin tamamlandığı geçici kabul işlemlerinin ardından depremzedelere verileceği bildirildi. Diğer etaplardaki toplam 2 bin 816 konutun da yıl sonuna kadar bitirilmesi planalnıyor. 

Peyzaj çalışmalarının da gerçekleştirildiği alanda 8 derslikli anaokulu, 24 derslikli ilk ve ortaokul, sağlık ocağı, 2 cami ve 68 dükkanın inşası devam ediyor. Yine verilen detaylara göre, diğer bir taraftan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından depremde evi zarar gören 2 bin 345 kişiye 33 milyon 780 bin TL destekte bulunulduğu da belirtildi. Ayrıca şehrin 30 ilçesinde deprem sebebiyle ağır ya da orta hasar gören 606 binanın yıkımının İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından tamamlandığı bildirildi.


Geri Dön