09 / 05 / 2024

TOKİ'den Kanal İstanbul'a komşu 1,1 milyar TL'lik 925 yeni konut! Projeyi Gürtaş Yapı inşa edecek!

TOKİ'den Kanal İstanbul'a komşu 1,1 milyar TL'lik 925 yeni konut! Projeyi Gürtaş Yapı inşa edecek!

TOKİ, Kanal İstanbul güzergâhına 430 metre mesafede bulunan arazilere 1,1 milyar lira bedelle 925 konut, 8 dükkân ve 1 cami inşa edecek. Kanal İstanbul güzergâhındaki konut projeleri için peş peşe ihaleler gerçekleştirilecek. İşte ayrıntılar...



TOKİ 'İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Baklalı Mahallesi 5. Etap 925 Konut, 8 Dükkân ve 1 Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi' ihalesini 1 milyar 143 milyon TL'lik teklifle Gürtaş Yapı Endüstri Şirketi’nin aldığı öğrenildi.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; projenin henüz onaylanmayan çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporunda ise konut projesinin Kanal İstanbul’a olan yakınlığı ile ilgili "Proje alanın doğu yönünde kuş uçuşu 430 metre mesafede Kanal İstanbul geçmektedir. Ayrıca proje alanına 4 kilometre mesafede İstanbul Havalimanı bulunmaktadır" ifadeleri kullanıldı. Aynı zamanda en yakın yerleşim biriminin de proje alanının kuzey yönünde kuş uçuşu 63 metre mesafede yer aldığı belirtildi. 

TOKİ den Kanal İstanbul a komşu 1,1 milyar TL lik 925 yeni konut! Projeyi Gürtaş Yapı inşa edecek!

Ayrıca TOKİ’nin yine Baklalı Mahallesi’ne 621 konut ve 10 dükkân projesi için 5 Aralık, 844 konut 10 dükkân ve bir caminin bulunduğu projesi için de 9 Aralık tarihinde ihale gerçekleştireceği duyuruldu. 

TOKİ, Kanal İstanbul bölgesinde inşa edeceği pek çok konut projesini de geçtiğimiz aylarda iptal ettiğini duyurmuştu. İhalelerin bütçe yetersizliği sebebiyle iptal edildiği belirtilmişti. 

Diğer taraftan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da geçtiğimiz aylarda Kanal İstanbul projesinin maliyeti ile ilgili bir açıklamada bulunmuştu.

TOKİ den Kanal İstanbul a komşu 1,1 milyar TL lik 925 yeni konut! Projeyi Gürtaş Yapı inşa edecek!

Bakan Karaismailoğlu, 15 milyar dolara mal olacağı gündeme gelen çılgın proje Kanal İstanbul'un maliyetinin 20 milyar dolara çıktığını belirtmişti. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da 2019'da gerçekleştirdiği bir açıklamasında "Kanal İstanbul’un bir cinayet projesi" olduğunu ileri sürerek, Kanal İstanbul bölgesinde yalnızca 2011 ile 2019 yılları arasında 30 milyon metrekare büyüklüğündeki arazinin el değiştirdiğine dikkat çekmişti. 

TOKİ İstanbul kura çekiş takvimini açıkladı! Sosyal konut kuraları peş peşe çekiliyor! 2022 TOKİ İstanbul takvimi...

Kanal İstanbul çevresindeki arsalar 'Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için uygundur' diyerek satışa çıkarılmış!

Sağlık Bakanlığı'nın 42 bin 500 işçi ve personel alım detayları belli oldu! İşte branş ve unvan dağılımları...

Alt, orta ve üst gelir için dev konut kampanyası Aralık'ta geliyor! Konut kredisinde gelire göre faiz verilecek!


Geri Dön