02 / 05 / 2024

TOKİ'den Kayseri Hacılar'a 552 yeni konut geliyor!

TOKİ'den Kayseri Hacılar'a 552 yeni konut geliyor!

Kayseri Hacılar ilçesinde yapılacak olan 552 konut projesi için; Hacılar Belediyesi ile TOKİ Başkanlığı arasında protokol imzalandı.



Hacılar Belediyesi ile  TOKİ  Başkanlığı tarafından Kayseri Hacılar'a 552 yeni konut geliyor. Bu kapsamda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafınca, her yıl 100 bin konut projesikapsamında Kayseri İli, Hacılar İlçesi, Aşağı Mahallesi 552 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi projesinin yapılması planlanmakta.

TOKİ HACILAR'DA HANGİ KONUT TİPLERİ VAR? 

Proje kapsamında 23 adet blok, 2+1’den 3+1’e değişen 552 (547 + 5 K.D.) adet konut inşaatı ve çevre düzenlenmesi yapılması planlanıyor. 

Projede havuz yapılmayacaktır.Projede ÇED alanı 53.349,40 m2olarak belirlenmiştir. ÇED alanı içerisinde yapı alanı, araç yolu, sert peyzaj ve yeşil alan olacak şekilde arazi kullanımı söz konusu.

İskan aşamasında 1 evde ortalama 4 kişinin ikamet edeceği kabul edildiğinde 2.208 kişinin 552 olacağı öngörüldü. Projede ÇED alanı 72 bin 692,5 m2 olarak belirlendi.

TOKİ den Kayseri Hacılar a 552 yeni konut geliyor!

TOKİ HACILAR NEREDE, SOSYAL DONATILAR NELER?

ÇED alanı içerisinde yapı alanı, araç yolu, sert peyzaj ve yeşil alan olacak şekilde arazi kullanımı söz konusu.

Projenin yer aldığı ada ve parsel bilgisi Tapu-Parsel sorgulama ekranında pasife alınmış durumda. Projenin Kentsel Dönüşüm Projesi olması nedeniyle ada-parsel revizyon işlemleri henüz sonuçlandırılmadığından rapor içinde ada-parsel bilgisi belli değildir.

Proje alanı bulunduğu yer itibariyle, ana yollar yakınında olup, ulaşıma uygun bir noktada. Bu nedenle proje sahasının seçimi konut yerleşimi açısından oldukça doğru bir yerde konumlanıyor. Ayrıca proje alanının, imar durumu ve konut projesinin yapılacağı arazinin bulunduğu yerin çevresel etkilerden az etkilenecek bir konumda olması yer seçiminde etkili olmuş.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafınca, sağlıklı ve yaşanabilir kentsel alanlarda yeterli ve nitelikli sosyal konutlar üreterek vatandaşları ev sahibi yapmayı planlanlıyor.

TOKİ Sosyal Konut Projeleri ile depreme dayanıklı olan ve mahalle kültürünün yaşatılacağı, yatay mimariye dayalı inşa edilecek projeleri hayata geçirmekte. Söz konusu proje alanının yerleşim yeri ile arasında 29 m mesafe bulunmakta.

HACILAR NE ZAMAN SONRA ERECEK? TOKİ HACILAR NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

İnşaat çalışmaları 24 ay, hafriyat çalışmaları 12 ayda tamamlanacak. İnşaat aşamasında ayda 26 gün, günde 8 saat ve tek vardiya sistemi ile çalışılacak.

TOKİ'den 3 şehre 562 yeni konut müjdesi! TOKİ duyurular 2024: Bu illerde yaşayanlar hemen bakın!

Nisan 2024 TOKİ projelerine başvurmak isteyenler hemen bakın! e-Devlet'ten adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılır?

Geri Dön