30 / 04 / 2024

TOKİ'den kentsel dönüşümle 135 bin konut!

TOKİ'den kentsel dönüşümle 135 bin konut!

Kentsel dönüşüm projelerini peşi sıra hayata geçirdiklerini söyleyen TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, sadece kentsel dönüşüm kapsamında 135 bin konutun ihalesinin gerçekleştiğini ve önemli kısmının tamamlandığını belirtti.



TOKİ Başkanı M. Ergün Turan İzmir'de gerçekleşen Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayında, kentsel dönüşümde temel hareket noktasının insan olduğunu söyledi.

 

 

TOKİ Haber Dergisi'nde yer alan habere göre; TOKİ Başkam M. Ergün Turan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,  İzmir  Valisi Erol Ayyıldız ve çok sayıda bürokrat ile sektör temsilcisinin katıldığı kurultayda yaptığı konuşmada kentsel dönüşüm sürecinin gelecek nesilleri koruyacak bir fedakârlık süreci olduğunu belirterek, "Kentsel dönüşümde düğmelerimizi yeniden iliklemeliyiz" dedi.

 

 

KENTSEL DONUŞUM KAPSAMINDA 135 BİN KONUT

 

Ülkenin tüm şehirlerinde kentsel yenileme ihtiyacı olması sebebiyle, kentsel dönüşüm projelerini peşi sıra hayata geçirdiklerini söyleyen  TOKİ  Başkanı, sadece kentsel dönüşüm kapsamında 135 bin konutun ihalesinin gerçekleştiğini ve önemli kısmının tamamlandığını belirtti. Kentsel dönüşümde sorunun kaynağı olarak yoğun nüfus artışı, kontrolsüz göç ve plansız gelişmeye dikkat çeken Turan, "54 ildeki kentsel yenileme programı kapsamında 72,5 milyon metrekarelik alanda, aktif projeler yürütülüyor" dedi.

 

 

İZMİR'E 17 BİN KONUT

 

İzmir'de kentsel dönüşüm kapsamında 53,9 hektarlık alanda 4.211 yeni konut inşa edildiğini söyleyen Turan sözlerine şöyle devam etti: "Kentsel dönüşümün yanında TOKİ olarak İzmir'e büyük yatırımlar yaptık ve yapmaktayız. Şimdiye kadar toplamda 17 bin konut, 7 hastane, 20 okul ve çeşitli sosyal donatılar inşa ettik. Şu an 1.609 konutun inşaatı devam ediyor."

 

Az katlı planda tasarlanan Çeşme Konutlarının örnek projelerden biri olduğunu belirten Turan, insanların, çevreyle etkileşimlerinin artacağı, sosyalleşmelerine imkân tanıyan yaşam alanları talep ettiğini vurguladı. Turan, "Son üç yıldır yatay mimari, mahalle kültürü, yöresel mimari gibi yeni konsept projeler ortaya konmuştur. Son yıllarda ihale ettiğimiz tüm projeler bu tasarım anlayışıyla dizayn edilmiş, pek çok ilimizde bu bakışı yansıtan binalar yükselmiştir" diye konuştu.

 

M. Ergün Turan, toplam 35 bin seyirci kapasitesine sahip Karşıyaka ve Göztepe statlarını da TOKİ olarak inşa etmekte olduklarını söyledi.

 

Kentsel dönüşüm projeleriyle güvenli yapılar ve sağlıklı çevreler oluşturan TOKİ, İzmir’de; Çeşme, Torbalı, Kemalpaşa, Selçuk ve Ödemiş'te kapsamlı sosyal konut projeleri hayata geçiriyor.


Geri Dön