01 / 05 / 2024

TOKİ’den sonra otomotive de kampanya gelir mi? Uzmanı açıkladı..

TOKİ’den sonra otomotive de kampanya gelir mi? Uzmanı açıkladı..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhuriyet tarihinin en büyük konut hamlesi olarak adlandırdığı 2022 TOKİ Sosyal Konut Projesi sonrası gözler otomotiv sektörüne döndü.



Yüksek enflasyon ve alım gücündeki düşüş her sektörde kendini hissettirirken ev sahibi olmak hayal olmuş durumda. Vatandaşı taksitle ev sahibi yapma girişimlerinden sonra 2.el otomotivde de alım zorluğu dikkat çekiyor. Peki, konutlardan sonra otomotive de aynı formül uygulanabilir mi?  Ve konuya ilişkin dahası haberimizde..

Konuya ilişkin soru işaretlerini gideren ve açıklamalarda bulunan Otomotiv Yazarı Levent Köprülü şöyle konuştu,

"Bu yönde beklenti var gibi görünüyor. Kulis bilgisi olduğu söylentileri geçiyor. İş, ev derken bir de otomobil projesi iyi gider diye düşünmekteyim. Bu konuya ilişkin yapılabilecek çok şey var. Otomobil fiyatlarını belirleyen parametreleri bilmekteyiz. Bu parametrelerde düşüş yapılmasıyla bu durumun önü açılabilir.

Kesim hükme de varmak istemem fakat Sayın cumhurbaşkanının elinde olan yetkileri vardır. Bunlardan biri ve en önemlisi, bana göre geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete’de yayınlandı. ÖTV düzenleme yetkisi vardır. Buna göre yüksek oranlarını 3 katına kadar artırabiliyor veya düşürebiliyor. Belki bu yetkisini bir süre için kullanabilir. Bu da otomobil fiyatlarında düşüşe neden olabilir.


Geri Dön