21 / 05 / 2024

TOKİ’den sonra otomotive de kampanya gelir mi? Uzmanı açıkladı..

TOKİ’den sonra otomotive de kampanya gelir mi? Uzmanı açıkladı..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhuriyet tarihinin en büyük konut hamlesi olarak adlandırdığı 2022 TOKİ Sosyal Konut Projesi sonrası gözler otomotiv sektörüne döndü.



Yüksek enflasyon ve alım gücündeki düşüş her sektörde kendini hissettirirken ev sahibi olmak hayal olmuş durumda. Vatandaşı taksitle ev sahibi yapma girişimlerinden sonra 2.el otomotivde de alım zorluğu dikkat çekiyor. Peki, konutlardan sonra otomotive de aynı formül uygulanabilir mi?  Ve konuya ilişkin dahası haberimizde..

TOKİ’den sonra otomotive de kampanya gelir mi? Uzmanı açıkladı..

‘İLK OTOMOBİL’ KAMPANYASI GELİR Mİ?

Krediye ulaşmada insanlar zorlanabiliyor artık. Taşıt kredilerinin faiz ve taksitleri yüksek seviyede. Kamu bankalarıyla özel şartlar oluşturulabilir. Bu sayede otomobil alma işi kolaylaşabilir. Bugüne kadar otomobil sahibi olmayanlar için ‘ilk otomobil’ adıyla bir kampanya düzenlenebilir ve bazı kolaylıklar sağlanabilir.

Yeni modeller ilk kez çıktığında lansman fiyatıyla çıkmaktadır. Az donanımlı ucuz otomobiller de çıkarırlar, daha önce sıraladığım ihtimallerden birkaçı ile birleştirilip kampanya haline getirilebilir.

İLK ARACIM GİBİ BİR KAMPANYADA OTOMOBİL SEKTÖRÜ NASIL ETKİLENİRDİ?

‘’Elbette olumlu bir etkisi olacağını düşünmekteyim. Piyasada otomobil bulunurluğu büyük bir sorun. Bu nedenle bütün markaları kapsayacak kapmayan yapılması tedarik sorunu patlatabilir. Araç bulunurluğu olmadığı sürece büyük bir hareketlilik olacağını sanmıyorum. ‘’ açıklamalarında bulundu.

Editörün notu: Bu haber 18:38 saatinde yazılmış olup, güncel dolar kuru 18,23 TL'dir. Euro kuru 18,26 TL, altının gramı ise 983.47 TL'dir.


Geri Dön