02 / 05 / 2024

TOKİ'nin indirim kampanyasına 13 bin kişi başvurdu!

TOKİ'nin indirim kampanyasına 13 bin kişi başvurdu!

Toplu Konut İdaresi"nin (TOKİ) bu yıl Ekim-Kasım döneminde uyguladığı erken ödeme indiriminden yararlanmak için yapılan başvuru, önceki kampanyalara göre rekor düzeye ulaştı



Toplu Konut İdaresi"nin (TOKİ) bu yıl Ekim-Kasım döneminde uyguladığı erken ödeme indiriminden yararlanmak için yapılan başvuru, önceki kampanyalara göre rekor düzeye ulaştı. TOKİ"den yapılan açıklamaya göre, 11 Ekim-12 Kasım günleri arasında gerçekleştirilen 'borcunu kapatana erken tapu' kampanyası için 13 bin kişi başvurdu. Borcunu peşin kapatan vatandaşlar yüzde 20, 3 taksitte kapatanlar yüzde 17 indirimden yararlanırken,  TOKİ  551 milyon liralık gelir elde etti.
 
Kampanyaya katılım için 7 bin civarında başvuru beklendiği belirtilen açıklamada, başvurunun beklentilerin üzerinde, 13 bin adet olarak, önceki rakamlara göre rekor düzeyde gerçekleştiği kaydedildi. Açıklamaya göre, bu yılın 22 Mart-19 Nisan döneminde uygulanan indirim kampanyasından 7 bin 864 kişi yararlanarak, 308 milyon lira erken ödeme yapmıştı. TOKİ"nin düzenlediği indirim kampanyasına katılan kişi sayısı bir önceki döneme göre yüzde 65,3, kampanya sonucunda elde edilen gelir ise yüzde 78,8 arttı. Erken ödeme indirimi kampanyasından, yaklaşık 158 bin 857 alıcı yararlanabilecekti.
 
TOKİ, hem kaynak ihtiyacını karşılamak hem de borcunu erken kapatıp tapusunu hemen almak isteyen vatandaşların isteklerine yanıt vermek için yılda ortalama 2 kez erken ödeme indirimi kampanyası düzenliyor. İndirim oranları belirlenirken, enflasyon oranları ile bankaların kredi faiz oranları dikkate alınıyor. TOKİ; bankalardan faizle kredi almak yerine, borç bakiyelerinde indirim yapıp, borcunu erken tahsil etmeyi tercih edebiliyor.
AA

Basında yer alan diğer haberler:

TOKİ, erken ödemeye rekor başvuruyla 551 milyon TL kazandı

TOKİ'nin ekim-kasım döneminde uyguladığı erken ödeme indiriminden 13 bin kişi yararlandı. TOKİ, kampanya ile 551 milyon TL gelir elde etti

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından (TOKİ) 11 Ekim-12 Kasım arasında gerçekleştirilen 'borcunu kapatana erken tapu'' kampanyasına13 bin kişi başvurdu. Borcunu peşin kapatan vatandaşlar yüzde 20, 3 taksitte kapatanlar yüzde 17 indirimden yararlanırken, TOKİ 551 milyon liralık gelir elde etti. TOKİ'den yapılan açıklamada, kampanyaya katılım için 7 bin civarında başvuru beklendiği belirtilirken, 13 bin kişiyle rekor düzeyde bir başvuru yapıldığı kaydedildi. Açıklamaya göre, bu yılın 22 Mart-19 Nisan döneminde uygulanan indirim kampanyasından 7 bin 864 kişi yararlanarak, 308 milyon lira erken ödeme yapmıştı. TOKİ'nin düzenlediği indirim kampanyasına katılan kişi sayısı bir önceki döneme göre yüzde 65.3, kampanya sonucunda elde edilen gelir ise yüzde 78.8 arttı.

OFİSLER BAYRAMDA AçIK OLACAK
TOKİ 7 gün sürecek bayram tatili boyunca ev almak amacıyla proje gezecek vatandaşlar için sayılarını 39'a yükselttiği satış ve tanıtım ofislerini, bayramın ikinci gününden itibaren açık tutacak. Bu ofisler, bulundukları bölgelerdeki bankalarla koordineli olarak çalışacak. Pazarlama ve satış konusunda uzman ekiplerin görev aldığı satış ofislerine başvuranlar, TOKİ projelerini görmek istediklerinde özel araçlarla proje alanında gezdirilecek.
Sabah

TOKİ"nin kampanyası rekor kırdı  

TOKİ"nin erken ödeme kampanyasına başvurular rekor kırdı. Ekim-kasım döneminde geçerli olan ve yüzde 17 indirimin yapıldığı uygulamaya 7 bin kişi katılması beklenirken 13 bin kişi başvurdu. TOKİ 551 milyonluk gelir elde etti

Toplu Konut İdaresi"nin (TOKİ) bu yıl ekim-kasım döneminde uyguladığı erken ödeme indiriminden yararlanmak için yapılan başvurular, önceki kampanyalara göre rekor düzeye ulaştı. TOKİ"den yapılan açıklamaya göre, 11 Ekim-12 Kasım günleri arasında gerçekleştirilen ˜borcunu kapatana erken tapu" kampanyası için 13 bin kişi başvurdu.

ERKEN ÖDE, YÜZDE 17 İNDİRİM KAZAN

Borcunu peşin kapatan vatandaşlar yüzde 20.3, taksitle kapatanlar ise yüzde 17 indirimden yararlanırken, TOKİ 551 milyon liralık gelir elde etti. Kampanyaya katılım için 7 bin civarında başvuru beklendiği belirtilen açıklamada, başvurunun beklentilerin üzerinde, 13 bin adet olarak, önceki rakamlara göre rekor düzeyde gerçekleştiği kaydedildi.

KAMPANYA YILDA 2 KEZ YAPILIYOR

Açıklamaya göre, 22 Mart-19 Nisan döneminde uygulanan indirim kampanyasından 7 bin 864 kişi yararlanarak, 308 milyon lira erken ödeme yapmıştı. Yeni kampanyaya katılan kişi sayısı önceki döneme göre yüzde 65.3, kampanya sonucunda elde edilen gelir ise yüzde 78.8 arttı. TOKİ, kaynak ihtiyacını karşılamak ve borcunu erken kapatıp tapusunu hemen almak isteyen vatandaşların isteklerine yanıt vermek için yılda ortalama 2 kez indirim kampanyası düzenliyor.  

Satış ofisleri bayramda da açık

TOKİ, 7 gün sürecek bayram tatili boyunca ev almak amacıyla proje gezecekler için sayılarını 39"a yükselttiği satış ve tanıtım ofislerini, bayramın ikinci gününden itibaren açık tutacak. Satışlara hız kazandırmak ve ev sahibi olmak isteyenlerin doğru tercih yapmasını sağlamak amacıyla, kurulan satış ve tanıtım ofislerinin sayısı 15"ten 39"a çıkarıldı. Bu ofisler, bulundukları bölgelerdeki bankalarla koordineli olarak çalışacak. Ev sahibi olmak isteyen ailelerin tüm sorularına cevap verecek bilgi birikimine sahip ekiplerin görev yaptığı satış ofislerinde, potansiyel müşterilere proje tanıtım CD"leri verilecek. Ayrıca, örnek daireler gezdirilecek. Uzmanların yetki alanı, tek proje alanıyla sınırlı kalmayıp, bulundukları ildeki projeler ile Türkiye"deki TOKİ konutlarını kapsıyor.
Star


Geri Dön