02 / 05 / 2024

TOKİ'nin İstanbul'daki 50 bin sosyal konutu Kanal İstanbul çevresinde yapılacak iddiası! 

TOKİ'nin İstanbul'daki 50 bin sosyal konutu Kanal İstanbul çevresinde yapılacak iddiası! 

CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, İstanbul’da inşa edilecek 50 bin sosyal konutun 20 bininin Kanal İstanbul’un etrafında kurulacak Yenişehir sınırları içinde olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar...



CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, TOKİ 250 bin sosyal konut projesi kapsamında İstanbul'da inşa eidlecek 50 bin konutun 20 bininin Kanal İstanbul sınırlarında yer aldığına vurgu yaptı.

Sözcü'de yer alan habere göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın kısa süre önce Kanal İstanbul'un etrafında inşa edilecek Yenişehir'in tapu süreci ile ilgili imar uygulamasının iptal ettiğini açıkladığını hatırlatan Ataman, "Ortada daha arsa tapusu yok ama TOKİ söz konusu konutlara başvuru alıyor" şeklinde konuştu.

TOKİ nin İstanbul daki 50 bin sosyal konutu Kanal İstanbul çevresinde yapılacak iddiası!  

"İptal kararı sonrasında önce tapu sürecine ilişkin yeni imar uygulaması askıya çıkacak, kesinleşecek ardından tapular dağıtılacak" ifadelerini kullanan Ataman, TOKİ'nin söz konusu yerler için ihale yaparak kazma vuracağına dikkat çekti. 

Ataman, konuyla ilgili açıklamasının devamında "TOKİ bugün tapuda tarla olan yerlere başvuru alıyor, ekim sonu kura çekimi yapacağını söylüyor" dedi ve ortada Yenişehir'in arsa tapusunun olmadığına, ne zaman olacağının da açıklanmadığına vurgu yaptı. 

TOKİ nin İstanbul daki 50 bin sosyal konutu Kanal İstanbul çevresinde yapılacak iddiası! 

TOKİ'nin tapuda tarla olan yerler için başvuru aldığını ileri süren Ataman, "Maketten konut satışı duyduk da tarladan konut satışını da ilk defa duyuyoruz" diyerek konuya tepkisini dile getirdi.

TOKİ İstanbul sosyal konut projesinde kaç konut inşa edilecek? TOKİ İstanbul ucuz konut hangi ilçelerde yapılacak?

10 soruda TOKİ İstanbul Sosyal Konut Projeleri

10 soruda TOKİ İstanbul Avrupa Yakası Başakşehir 2022 Sosyal Konut Projesi! Başakşehir Projesi’nde kaç konut yapılacak?


Geri Dön