27 / 04 / 2024

TOKİ'nin İzmir Kiraz'daki projesine onay!

TOKİ'nin İzmir Kiraz'daki projesine onay!

TOKİ tarafından 300 bin metrekare alanda hayata geçirilmesi planlanan hastane, konut ve ticarethane planları onaylandı. Belediye Başkanı Saliha Özçınar, “İlçeye yatırımların önü açılacak” diye konuştu.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Toplu Konut İdaresi (TOKİ) aracılığıyla İzmir’in Kiraz İlçesi’nde yapılan planlara onay verildi. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Arkacılar Mahallesi’nde bulunan 300 bin metrekarelik alanda yapacağı Hastane-TOKİ Konutları-Okul ve Ticaret planları tamamladı. Mülkiyeti Kiraz Belediyesi’ne bölgede bin kişi yaşayacak.

Spor kompleksi bizden

Planların Kiraz’a hayırlı olması dileklerini ileten Belediye Başkanı Saliha Özçınar, “Alanı  TOKİ  ile birlikte planladık. Hastane inşaatı kısa sürede başlıyor. İlk etapta 250 dairelik konutlar yapılacak. Bir adet ilkokul, cami ve dükkânlar da olacak. Belediyenin spor kompleksi ve halı saha projelerini de bu alanda hayata geçireceğiz. Yeni bir Kiraz doğuyor” şeklinde konuştu.

Çöpler başka yere dökülmeli

Planlama alanında şu anda Ödemiş Belediyesi tarafından çöpleri döktüğü vahşi depolama alanının bulunduğunu kaydeden ve çözüm için Büyükşehir’e çağrı yapan Başkan Özçınar, “Bu alan hem imar planlarında yoktu hem de eski yöntemle vahşi depolama alanı olarak kullanılıyordu. Biz, bu bölgeyi tamamen rehabilite ediyoruz. Kiraz ve Ödemiş’in çöplerinin döküleceği bir yeni alana ihtiyaç var” dedi.


Geri Dön