10 / 05 / 2024

TOKİ'nin yatırımları 2022'de de tam gaz! Milyonlara ucuz konut müjdesi!

TOKİ'nin yatırımları 2022'de de tam gaz! Milyonlara ucuz konut müjdesi!

Konut inşasında 1.1 milyon rakamını gören TOKİ, yeni yatırımlara imza atmak için çalışmalarına tam gaz devam ediyor. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, TOKİ'nin 2022 hedeflerini aktardı. Buna göre, TOKİ 2022'de 42 bin yeni konutun ihalesini gerçekleştirecek. Yatırımlar bununla sınırlı olmayacak...



BÖLGENİN EN HIZLISI...

TOKİ'nin yatırımlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut, TOKİ'nin sosyal konut inşası, şehirlerin imarı, yeni yaşam alanlarının hayata geçirilmesi ve yeşil alanların artırılması noktasında önemli bir süreci yürüttüğüne dikkat çekti. TOKİ'nin özellikle sosyal konut inşasında Avrupa ve Afrika başta olcak şekilde bölgenin en hızlı ve en çok sosyal konut hayata geçiren kamu idaresi olduğuna vurgu yapan Bulut, “19 yıl içinde bir başarı hikâyesi yazılarak konut üretiminde 1 milyon 100 bin rakamına ulaşıldı, 81 ilimiz ve ilçelerimizde projeler geliştirildi. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi evi olmayan vatandaşımız kalmayana kadar, sosyal konut üretmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki süreçte de TOKİ'nin sektördeki öncü, yönlendirici ve eğitici kurumsal kimliği ön planda tutularak yeni başarı hikayeleri yazılacaktır” açıklamasında bulundu. 

TOKİ nin yatırımları 2022 de de tam gaz! Milyonlara ucuz konut müjdesi!

42 BİN YENİ KONUT İHALE EDİLECEK

Amaçlarının konuta sahip olmayan vatandaşlar öncelikli olacak şekilde sosyal konut inşa etmek olduğuna dikkat çeken Bulut, 2019'da “50 Bin Sosyal Konut Projesi”, 2020 yılında da “100 Bin Sosyal Konut Projesi'ne ilişkin kampanyalar gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, “Bu kampanyalar kapsamında yapılan projelerin büyük bir kısmı bitirilmiş olup teslimleri etaplar halinde devam ediyor. Bu yıl içinde 220 farklı alanda 42 bin yeni konutun ihalesini gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımızdan veya bölgelerden gelen talepler ve ihtiyaçlar doğrultusunda yeni projeler üretmeye devam edeceğiz. Kamu yatırımlarımızın ve diğer sosyal donatıların üretimlerine de devam edeceğiz. Kentsel dönüşüm projelerinde Bakanlığımızın ve İdaremizin hedefleri doğrultusunda afet riskinin ve çarpık kentleşmenin yoğun olduğu alanlara öncelik vererek projeler üretmeye devam ediyoruz. Ayrıca şehirlerin tarihi sürecini ortaya çıkartan, kadim şehirlerimize değer katacak, tarihi alanları ve binaları yaşatacak projeler geliştiriyoruz” diye konuştu. 


Geri Dön