10 / 05 / 2024

TOKİ’ye başvuranların soruları birbiri ardına geliyor! TOKİ üzerine kredi çekilir mi? İşte yanıtlar!

TOKİ’ye başvuranların soruları birbiri ardına geliyor! TOKİ üzerine kredi çekilir mi? İşte yanıtlar!

TOKİ sosyal konut projelerine dair vatandaşların soruları bitmiyor. TOKİ para iadesi sorularından hemen sonra gelen TOKİ üzerine kredi çekilir mi? sorusu büyük bir çoğunluk tarafından araştırılıyor. İşte sorulan soruların yanıtları!



TOKİ İADE PARALARI HANGİ BANKAYA YATIYOR?

TOKİ ucuz konut projesine başvuruda bulunanlar ama kurada adı çıkmayan kişiler, kura tarihinden 2 gün sonra Ziraat Bankası şubesine başvuruda bulunulup, yatırmış oldukları ücretleri geri alabilir.

KURA TARİHLERİ HAFTALIK OLARAK AÇIKLANACAK!

TOKİ sosyal konut projeleri Cumhuriyet tarihinin bilinen en büyük sosyal konut projesinden biri. Bu projenin kura heyecanı geçtiğimiz günlerde başladı. İlk kuraların çekimi tamamlandı. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu kura takvimi de duyuruldu.

TOKİ ARSA KURASI ÇEKİLİŞ TARİHİ BELLİ OLDU MU?

TOKİ arsa çekilişi hak sahibi belirleme kurası tarihleri henüz açıklanmadı. TOKİ arsa çekilişleri yetkilileri denetiminde gerçekleşecek. Arsa kuraları yeri ve programı TOKİ'nin internet sayfasında duyurulacak. Bütün kuraları izlemek isteyenler ya http://toki.tv adresinden ya da YouTube hesabından canlı olarak takip edebilir.

3+1 TOKİ EVLERİ KİRAYA VERİLİR Mİ?

Hangi TOKİ evleri kiraya verilir bu soru ve benzerleri şu aralar vatandaşlar tarafından sık sık sorulmaktadır. TOKİ standart konut projelerinde konut sahipleri konutlarını kiraya verme gibi bir hakka sahipler. İstisnai durumları olan 3+1 konutlarda da kiraya verilebilmesi hususu TOKİ idaresi inisiyatifine kalmıştır.

TOKİ PARA İADESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

TOKİ para iadesi konusu şu sıralarda çok sık sorulmaktadır. TOKİ’den gelen açıklama şu şekilde; "Kurada, hak sahibi olamayan kişiler, başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren beş iş günü sonrasında başvuru yapılan bankanın yetkili şubeleri ve ATM'lerinden geri alınabileceği belirtildi.”

70 metrekare prefabrik ev kaç para?

En uygun krediyi hangi banka veriyor?


Geri Dön