27 / 04 / 2024

Toplu İş Sözleşmesi zam talebi oranı belli oldu! Brüt 15 bin TL mi oluyor?

Toplu İş Sözleşmesi zam talebi oranı belli oldu! Brüt 15 bin TL mi oluyor?

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ, 700 binden fazla kamu işçisini ilgilendiren sözleşme görüşmelerinde taban ücretlerin brüt 15 bin TL’ye yükseltilmesi ve bütün ücretlere yüzde 15 refah payı ilave edilmesi talebinde bulundu.



İki konfederasyon tarafından konuya ilişkin yapılan ortak açıklamada, 2023-2024 yılı Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü ile ilgili ortak taleplerin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına ve Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikasına (TÜHİS) iletildiği ifade edildi. Açıklamadaki talepler arasında birinci sırada, toplu iş sözleşmelerinin yürürlük başlangıç tarihinde aylık brüt çıplak ücretleri 15 bin TL’nin altında olan çalışanların aylık brüt çıplak ücretlerinin 15 bin TL yükseltilmesi yer aldı.

Toplu İş Sözleşmesi zam talebi oranı belli oldu! Brüt 15 bin TL mi oluyor?

REFAH PAYI BRÜTE YANSITILSIN

İşçilerin ücretlerinin 15 bin TL taban ücrete çıkarılmasından sonra bütün ücretlere yüzde 15 oranında refah payı eklenmesi istenerek, diğer talepler şöyle sıralandı: "Refah payı eklendikten sonra, toplu iş sözleşmesinin yürürlük başlangıç tarihindeki (aylık/günlük/saatlik) brüt çıplak ücretlerine, yürürlük başlangıç tarihinden geçerli olmak üzere ilk 6 ay için yüzde 45 oranında zam uygulanacak. Diğer 6 aylık dönemlerde, çalışanların aldıkları brüt çıplak ücretlerine (aylık/günlük/saatlik) yüzde 5 fazlası oranında zam uygulanacak.”

İşte detaylar...


Geri Dön