28 / 04 / 2024

Memur ve memur emeklileri dikkat! Kamu Toplu Sözleşmesi'nde ilk rakam bugün belli oluyor! 

Memur ve memur emeklileri dikkat! Kamu Toplu Sözleşmesi'nde ilk rakam bugün belli oluyor! 

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının tespit edileceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde, hükümet tarafından ilk zam teklifi bugün verilecek. İşte ayrıntılar...



Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini yakından ilgilendiren  toplu sözleşme görüşmelerinde 1 Ağustos tarihinde başlayan süreç, tüm hızıyla sürüyor. Belirlenen çalışma takvimi çerçevesinde, 11 hizmet koluna ait tekliflerin tasnifi ve kamu görevlilerinin geneline ilişkin tekliflerin ön müzakeresiyle ilerleyen süreçte, müzakerelere başlandı. 

Memur ve memur emeklileri dikkat! Kamu Toplu Sözleşmesi nde ilk rakam bugün belli oluyor! 

Ekonomimcom'da yer alan habere göre; müzakereler kapsamında kritik süreç başlarken, bu çerçevede hükümetin kamu görevlilerinin geneline ilişkin ilk zam teklifini bugün sözleşme masasına vermesi öngörülüyor. 

Bu teklifin Memur-Sen tarafından kabul edilmemesi durumunda da hükümet 17 ve 22 Ağustos tarihlerinde yeni tekliflerini verecek. 

Tarafların yine anlaşamaması halinde de 23 Ağustos tarihinden itibaren Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvuru yapılacak, bu aşamada Kurul, en geç ay sonuna kadar sözleşme ile ilgili kararını duyuracak. 

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, 1 Ağustos'ta başlayan görüşmelerin olumlu bir havada geçtiğine dikkat çektiği açıklamasında, "Çalışma takvimine göre bu hafta hükümet iki kere masaya teklif sunacak. Bunlardan ilkini yarın bekliyoruz. Yarın ki teklifi yeterli bulmamamız durumunda hükümet 17 Ağustos Perşembe günü yeni bir teklifle masaya gelecek" ifadelerine yer verdi. 

Bu haftanın görüşmelerin seyri açısından oldukça önemli olduğunun altını çizen Hacı Bayram Tonbul, açıklamasında "Kamu işvereni, enflasyon hedefleri üzerinden değil, piyasa gerçekleri üzerinden bir teklifle masaya gelmeli" diyerek, makul taleplerinin karşılık bulmasının ve sözleşmenin masada uzlaşma ile imzalanmasının gerektiğini söyledi.

Memur ve memur emeklileri dikkat! Kamu Toplu Sözleşmesi nde ilk rakam bugün belli oluyor! 

Memur-Sen ne istiyor? 

Toplu sözleşme masasında yetkili konfederasyon şeklinde bulunan Memur-Sen, 2024 için 3'er aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15, dördüncü 3 ayda yüzde 10 yükseliş talep ettiklerini açıklamıştı. 

Konfederasyon, 2025 yılı için de 6'şar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 6 ayda yüzde 25 ve ikinci 6 ayda yüzde 15 zam uygulanmasını da taleplerine ekledi. 

3600 ek gösterge piyangosu! Binlerce kişinin hem aylık hem de ikramiyesi artacak!

Fındık hasadı resmen başladı! İl il fındık fiyatları ne kadar oldu? Son dakika rakamlar geldi! 

Gram altın, çeyrek altın ve yarım altın ne kadar? Altın fiyatları bugün ne kadar? 14 Ağustos Pazartesi altın fiyatları

Geri Dön