29 / 04 / 2024

Kamu-Sen’den toplu sözleşme tepkisi: Çalışan ve emekliler enflasyondan düşük zamla kaldı!

Kamu-Sen’den toplu sözleşme tepkisi: Çalışan ve emekliler enflasyondan düşük zamla kaldı!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kamu toplu sözleşmesi ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. İşte ayrıntılar...



Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kamu toplu sözleşmesinin sonucu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, söz konusu açıklamasında "Türkiye Kamu-Sen’in bütün uyarılarına rağmen bir türlü pazarlık masasına dönüştürülmeyen toplu sözleşme masası, 6,5 milyon memur ve memur emeklisi, aileleriyle 25 milyon vatandaşımızın umutlarının başka bahara kalmasına sebep olmuştur" ifadelerine yer verildi. 

Kamu-Sen’den toplu sözleşme tepkisi: Çalışan ve emekliler enflasyondan düşük zamla kaldı!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Önder Kahveci, müzakere süreci tamamlanan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesine ilişkin yaotığı yazılı açıklamasında, toplu sözleşmenin, bundan önceki 6 dönemde olduğu gibi “hayal kırıklığıyla” sonuçlandığına dikkat çekti. 

Kahveci, hizmet kollarında anlaşma sağlandığından Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna yalnızca 2024 ve 2025 senelerine ilişkin maaş yükselişi konusunun taşınacağının altını çizdi. 

Çoğunluğu kamu işveren tarafını temsil eden Kurul’dan hükümetin önerisi dışında bir maaş zammı çıkma olasılığının olmadığını aktaran Kahveci, bu durumun en önemli nedeninin bir türlü konuları masaya getirip madde madde tartışmayan yetkili konfederasyon olduğunu belirtti. 

Kamu-Sen’den toplu sözleşme tepkisi: Çalışan ve emekliler enflasyondan düşük zamla kaldı!

Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, uzlaşmaya varılan genel konulara ilişkin 50 başlığın büyük kısmının geçmişte karar altına alınan konulardan ibaret olduğunun altını çizdi. 

"Türkiye Kamu-Sen olarak, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu sürecini en verimli şekilde değerlendirmek ve kamu çalışanlarına yeni kazanımlar eklemek amacıyla Hakem Kurulu’nda da yerimizi alacak ve düşüncelerimizi ifade edeceğiz" ifadelerine yer veren Önder Kahveci, çalışan ve emeklileri enflasyonun dahi altında bir zamla bırakan sendikaların basiretsizliğini de bir kere daha tarihe not düşeceklerini dile getirdi. 

Kahveci, açıklamasını "Ne yazık ki yetki ve toplu sözleşme sistemi değişmediği sürece memurlarımız benzer sonuçları yaşamaya devam edecek" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararı açıklandı!

Emeklilere son dakika zam müjdesi! Ekim ayında ek zam konusu Meclis'e geliyor! Yeni zammı etkileyecek 2 formül masada...

Megakent İstanbul'a son dakika deprem uyarısı: Hızlanan fay deprem riskini artırıyor! 


Geri Dön