29 / 04 / 2024

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararı açıklandı!

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararı açıklandı!

Piyasaların merakla beklediği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ağustos ayı faiz kararı açıklandı. Peki, Merkez Bankası (MB) Ağustos faiz kararı ne oldu? 



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası PPK (Para Politikası Kurulu) ağustos ayı toplantısından sonra faiz kararını kamoyuna duyurdu. Başkan Hafize Gaye Erkan liderliğindeki kurul, yılın 8'inci faiz kararını açıkladı. Peki, Merkez Bankası (MB) Ağustos faiz kararı ne oldu? 

AĞUSTOS AYI MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI!

Merkez Bankası, parasal sıkılaştırmanın kademeli olarak güçleneceğini ve Para politikasının etkinliğinin artacağı vurgulanmıştı. 

TCMB'den faiz oranlarına yönelik yapılan duyuruda, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında toplanan Kurul'un, politika faizinin yüzde 25'e çıkarılmasına karar verdiği bildirildi.

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararı açıklandı!

BEKLENTİLER NE YÖNDEYDİ!

TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 15 ekonomistin katılımıyla belli oldu. Anket sonuçlarına göre, 100 ila 250 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 18,50 ile yüzde 20,00 arasında, yıl sonu politika faizi beklentileri ise yüzde 20 ile 30 arasında yer aldı.

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentileri ise yüzde 26,50 oldu.

TEMMUZ AYI FAİZ KARARI NE OLMUŞTU

Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi 250 baz puan artırılarak yüzde 15,00'dan yüzde 17,50'ye yükseltilmişti.

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararı açıklandı!

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI SONRASI ALTIN VE DOLAR FİYATLARI NE OLDU?

Pİyasaların gözü bugünkü Merkez Bankası faiz kararı sonuçlarına odaklanmıştı. Kararın hemen ardından gözler altın ve dolar kuruna çevrildi.  Altının gram fiyatı kararın hemen ardından 1645 lira dolar kuru ise 26,65 lira seviyesine geriledi. Piyasalardaki hareketlilik devam ediyor. 

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın resmen fırladı! Çeyrek altın bugün ne kadar oldu? 24 Ağustos altın fiyatları

Doların alev alacağı tarih açıklandı! Kıyıda köşede, elinde avucunda dolar olanlar hazırlanın! Rekor geliyor...

Euro kurunun geleceği seviye açıklandı! Bu rakamı gören hemen dövizciye koşacak! 

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön