28 / 04 / 2024

Milyonlarca memur ve memur emeklisine müjde! Kamu Toplu Sözleşmesinin takvimi belli oldu!

Milyonlarca memur ve memur emeklisine müjde! Kamu Toplu Sözleşmesinin takvimi belli oldu!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yalçın, görüşmelerin 14 Ağustos-31 Ağustos tarihlerinde gerçekleşeceğini açıkladı.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaklaşık milyonlarca memur ve memur emeklisinin, 2024 - 2025 seneleri arasındaki ekonomik ve sosyal haklarının belirleneceği 7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinin, Bakanlığın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ilk toplantısına katıldı.

Milyonlarca memur ve memur emeklisine müjde! Kamu Toplu Sözleşmesinin takvimi belli oldu!

Toplantının açılış konuşmasında, müzakerelerin ve sürecin hayırlı olması temennisinde bulunan Işıkhan, şu ifadeleri kullandı:

"Son zamanlarda memurlarımızın aylık ve ücretlerinde toplu sözleşmede öngörülen aylık katsayı artışı ve enflasyon farkı ile yüzde 17,55 olan zamma ek olarak seyyanen net 8 bin 77 liralık refah payı zammı gerçekleştirdik. 2002’de 392 lira olan minimum kamu personeli aylığını reel olarak yüzde 266 zamla beraber 22 bin 17 liraya çıkardık. Minimum kamu personeli maaşını temmuzda yüzde 86 oranında, 2023’de kümülatif olarak yüzde 141 zam yaptık. Bu sayede, çalışan kesimi enflasyona ezdirmediğimiz gibi refah artışından ciddi anlamda bir pay verdik.”

"TÜRKİYE, KAMU GÖREVLİLERİNE VERİLEN ÜCRET ARTIŞLARINI KÜLFET OLARAK GÖRMEYECEK BÜYÜKLÜKTE"

Öte yandan, toplu sözleşmenin tam da bunun çözüm noktası olduğunu ifade eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye'nin, memurlara verilen zamlarını külfet olarak görmeyecek büyüklükte olduğunun altını çizdi.

Milyonlarca memur ve memur emeklisine müjde! Kamu Toplu Sözleşmesinin takvimi belli oldu!

Yalçın, toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili taslak takvimi kesinleştirdiklerini aktararak şunları kaydetti:

"Sürece bugün başladık. Süreç, hizmet kolları ile ilgili toplu sözleşme tekliflerinin tasnifiyle sürecek. Daha sonra genele yönelik tekliflerin tasnifiyle devam edecek. 14 Ağustos Pazartesi günü heyet, geniş olarak tıpkı bugün olduğu gibi yeniden bir araya gelecek ve kamu işveren heyeti teklifini sunacak. Daha sonra ise, yine hizmet koluna ve genele yönelik müzakereler muhataplarıyla devam edecek. 17 Ağustos Perşembe günü 2’nci bir toplantı yapılacak. Bu kapsamda, yeni teklifler bekliyoruz. Orada da gene genişçe tüm heyet bir araya gelecek. Peşinden müzakere süreci sürecek. Ayrıca, 21 Ağustos Pazartesi günü bu manada sürecin sonlanacağı, 22 Ağustos Salı günü ise sürecin mutabakatla neticelenip neticelenmeyeceği konusunun netleşeceği bir zemin olacak. Peşinden 23-25 Ağustos tarihleri arasında eğer konu mutabakatsızlıkla neticelenirse Hakem'e kalırsa Konfederasyonun ve söz konusu sendikaların 3 günlük düşünme süreci olacak. Daha sonra da müracaat süreci tamamlanmış olacak. 26 Ağustos - 31 Ağustos tarihlerinde de Kamu Görevlileri Hakem Kurulu eğer kendisine görev düşecekse o görevi yerine getirecek. Ardından 31 Ağustos tarihi itibari ile toplu sözleşme süreci sona ermiş olacak."

SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B ve 4C’lilere son dakika yüzde 31.92 zam müjdesi! Emekliler hemen baksın!

Peş peşe zam gelmişti! Benzin, motorin ve LPG alacaklara müjde! Resmen açıklandı!

Bakan Şimşek’ten esnafa müjde üstüne müjde! O borçlar 6 ay ertelenecek!

 


Geri Dön