05 / 05 / 2024

Toplu konut sözleşmesi devredilir mi?

Toplu konut sözleşmesi devredilir mi?

Toplu konut projesi yapım işlerinde; konut ve altyapı gibi özellikleri itibarıyla farklı işlerin bir arada ihale edilmesi halinde, her kısım için ayrı teklif alınabiliyor. Peki, toplu konut sözleşmesi devredilir mi?



Toplu konut sözleşmesi devredilir mi?

Toplu konut projesi yapım işlerinde; uygulama veya ön projeleri ve bunlara ilişkin mahal listelerine dayalı olarak, işin tamamı için isteklinin teklif ettiği toplam bedel üzerinden anahtar teslimi götürü bedel sözleşme veya ön veya kesin projelere ve bunlara ilişkin mahal listeleri ile birim fiyat tariflerine dayalı olarak, idarece hazırlanmış cetvelde yer alan her bir kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için istekli tarafından teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden birim fiyat sözleşme uygulanabiliyor. 


Konut ve altyapı gibi özellikleri itibarıyla farklı işlerin bir arada ihale edilmesi halinde, her kısım için ayrı teklif alınabiliyor. 


2985 sayılı Toplu Konut Kanunu kapsamında yapılacak sözleşmelerde, cezaî yaptırımlar ve katılma yasakları bu Kanuna tâbi olmak kaydıyla, özel sözleşme usul ve esasları belirlemeye Bakanlar Kurulu yetkili sayılıyor. Peki, toplu konut sözleşmesi devredilir mi?


Sözleşmenin devri

Madde 16 - Sözleşme, zorunlu hallerde ihale yetkilisinin yazılı izni ile başkasına devredilebilir. Ancak, devir alacaklarda ilk ihaledeki şartların aranması zorunludur. Ayrıca, isim ve statü değişikliği gereği yapılan devirler hariç olmak üzere, bir sözleşmenin devredildiği tarihi takibeden üç yıl içinde aynı yüklenici tarafından başka bir sözleşme devredilemez veya devr alınamaz. İzinsiz devredilen veya devir alınan veya bir sözleşmenin devredildiği tarihi takibeden üç yıl içinde devredilen veya devir alınan sözleşmeler feshedilerek, devreden ve devir alanlar hakkında bu esasların 20 ve 22 nci maddeleri ile 4735 sayılı Kanunun 26 ncı madde hükümleri uygulanır.


Toplu konut sözleşmelerinde değişiklik yapılır mı?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön