27 / 04 / 2024

Toplu taşımada yeni sistem devreye alınıyor! Artık başkasının kartını kullanamayacaksınız!

Toplu taşımada yeni sistem devreye alınıyor! Artık başkasının kartını kullanamayacaksınız!

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, başkentte toplu taşımada başkasının kartını kullanan vatandaşlara yönelik yeni sistemin devreye alınacağını duyurdu.



Toplu taşımalarda başkasının kartını kullananlara karşı zaman zaman güvenlikler ve toplu taşıma şoförleri tarafından önlem alınmaya çalışılsa da binlerce kişi kendisine ait olmayan kartları kullanmaya devam ediyor.  Ankara  Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş bu kapsamda başkentte toplu taşımada başkasının kartını kullananlara karşı yeni sistemin devreye alınacağını belirtti. 

HALK OTOBÜSÜ ESNAFINA DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da belediyenin genel hizmetlerinin sorunsuz  bir şekilde devam ettiğini, eksiklerini de tamamlayacaklarını belirterek, halk otobüsü esnafına güçleri yettiği kadar destek olacaklarını açıkladı.

TOPLU TAŞIMADA YENİ SİSTEM!

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; toplu taşımada kendi fikri olan yeni sistemin devreye alınacağını bilgisini veren Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, başkasının kartının kullanılmasından dolayı yıllık 50 milyon lira zararı olduğunu açıkladı ve yeni uygulamaya alacağı sistemle ilgili bilgi verdi. 

Yavaş toplu taşımadaki yeni sistemle ilgili '' Zaman zaman şoförler yakalıyor, onlar da bize ailesiyle gelip 'Bilmeden yaptık' gibi şeyler söylüyorlar. Kartla şahsın fotoğrafını yükleyelim, validatör o şahsın o olup olmadığını anlasın ama o anda ters sinyal verip vatandaşı da milletin içinde mahcup etmeyeceğiz. Gece 12'de mesaj gelecek ve kartı otomatik kilitlenecek." ifadelerini kullandı. 

Toplu taşımada yeni sistem devreye alınıyor! Artık başkasının kartını kullanamayacaksınız!

ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ BELEDİYEDEN DESTEK İSTİYOR!

TÖHOB Genel Başkanı Kurtuluş Kara da yükselen maliyetlerden dolayı halk otobüsü şoförlerinin yaklaşık 5 yıldır zarar ettiğini ve belediyenin bütçesinin el vermesi halinde Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan destek istediklerini ifade etti. 

Kurtuluş Kara, ilçe kooperatif başkanlarının isteklerini de aktardığı toplantıda, öğrenci biletleri için tamamlama, radyatör olmayan araçların eksiklerinin giderilmesi ve sefer düzenlenmeyen bölgeler için planlama yapılmasını talep etti. 

Kara, ulaşım esnafının sorunlarını dile getirdiği toplantıda ABB Başkanı Yavaş'tan kasım ayının sonuna kadar gelir desteği sağlanmasını da talep etti.

Sayıştay'dan İBB'ye 161 milyonluk 'ücretsiz toplu taşıma' cezası!

İstanbullulara müjde! Otobüs, vapur, metro ulaşım ücretlerine indirim geliyor! Yeni düzenleme yarın başlıyor...

İstanbul'da toplu taşıma 2 gün ücretsiz: İBB açıkladı! 29 Ekim Pazar günü metro, metrobüs, tramvay bedava!

Geri Dön