19 / 05 / 2024

Toprak Mahsulleri Ofisi'ne doğrudan ithalat yoluyla alım yetkisi verildi!

Toprak Mahsulleri Ofisi'ne doğrudan ithalat yoluyla alım yetkisi verildi!

Toprak Mahsulleri Ofisi protokolle yabancı kuruluşlardan doğrudan ürün alımı gerçekleştirebilecek.



Toprak Mahsulleri Ofisi ne doğrudan ithalat yoluyla alım yetkisi verildi!

Söz konusu yönetmelik, TMO'nun faaliyet ve görev alanında bulunan tarımsal ürünlerle ilgili ithalat yoluyla yapacağı tarımsal ürün alımları ile buna yönelik hizmet alımları ihalelerinde uygulanacak usul ve esasları hzırlıyor.

Değişiklik kapsamında, ihalelerde tedavüldeki Türk Lirası yanında ihalede teklif yapılan yabancı para cinsinden döviz de teminat olarak kabul edilecek.

Yönetmeliğin "İhale usulleri" başlıklı maddesinin başlığı "İhale usulleri ve tedarik yöntemi" olarak değiştirilip bu maddeye yeni bir fıkra eklendi.

Böylece, Kamu İktisadi Teşebbüsleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname uyarınca Cumhurbaşkanı Kararı ile görev verilmesi üzerine söz konusu bakanın onayı ve yönetim kurulunun görevlendirmesiyle TMO Genel Müdürlüğü tarafından, yabancı devletlerin kendi mevzuatına göre devlet kurumu veya kuruluşu sayılanlardan, yabancı devletin ortaklığı bulunan kuruluşlardan protokolle doğrudan ithalat yoluyla alım gerçekleştirilebilecek. Ürün alım fiyatı, usul ve esasları ile protokolde yer bulacak diğer hususlar ilgili bakanın onayı ile TMO Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulunca belirlenecek.

TMO'da dev fırsat! Ayçiçek yağı, fındık, pirinç, nohut, fasulye fiyatları açıklandı! İşte 10 Haziran 2022 fiyat listesi

Çiftçilerden peşin paraya buğday alınacak! Son tarih açıklandı iki gün içinde hesaplara yatacak

TMO ayçiçek yağı, fındık, nohut, pirinç, fasulye fiyatları belli oldu! İşte 9 Haziran 2022 fiyat listesi! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön