01 / 05 / 2024

Torba yasada neler var? EYT 5 bin gün torba yasada olacak mı? İşte son gelişmeler!

Torba yasada neler var? EYT 5 bin gün torba yasada olacak mı? İşte son gelişmeler!

Yeni torba yasa gündemdeki yerini alırken TBMM’ye sunulan torba yasa teklifi ile birlikte milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren pek çok konu sonuca bağlanacak. Gözler 18 maddelik torba yasanın detaylarına çevrildi.



Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, EYT’den esnaf ve sanatkar ile "staj mağdurlarının" da faydalanmasının sağlanmasını isterken yaptığı yazılı açıklamada, esnaf ve sanatkarların düzenlemeden faydalanamamanın burukluğunu yaşadığını belirtti.

Torba yasada neler var? EYT 5 bin gün torba yasada olacak mı? İşte son gelişmeler!

Prim gün sayısının eşitlenerek norm birliği sağlanmasını talep eden Palandöken, "Esnaf 9 bin prim gününde emekli olurken SSK'lının 7 bin 200 günde emekli olması Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırıdır ve yaşanan mağduriyetin ortadan kalkması için esnafımız da SSK'lılar gibi 7 bin 200 prim günü ile emekli olabilmelidir. EYT düzenlemesi esnafımızın bu sorununu gidermediği gibi geriye dönük borçlanma hakkı verilmediği için mağduriyetleri artırdı ama esnafa sağlanacak geriye dönük borçlanma hakkı ile devlete önemli bir gelir kaynağı sağlanır. En kısa zamanda EYT düzenlemesine ek bir madde ilave edilerek esnaf ve sanatkarımız ile staj mağdurlarının da EYT'den faydalanmasının önü açılmalı." ifadelerini kullandı.

Acil nakite ihtiyacı olanlar dikkat! Şimdi al, 3 ay sonra öde! İşte banka banka güncel kredi faiz oranları!

Her tahmini tutan uzman isimden altın fiyatlarına ilişkin itiraf gibi peş peşe yeni tahminler!

700 bin işçiye peş peşe müjde! Detaylar belli oldu! Yüzde 15 refah payı ve yüzde 45 zam mı geliyor?


Geri Dön