10 / 05 / 2024

Torbalı Belediye Hastanesi yükseliyor!

 Torbalı Belediye Hastanesi yükseliyor!

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un verdiği talimatla ilçeye modern bir belediye hastanesi yapılıyor. Daha önce Devlet Hastanesi yapılması için 75 dönüm arsa veren belediye, çalışmaların bir türlü başlamaması üzerine, çalışma başlattı...




İzmir Torbalı’nın kanayan yarası haline gelen hastane konusunda kolları sıvayan Belediye Başkanı İsmail Uygur’un verdiği talimatla ilçeye modern bir belediye hastanesi yapılıyor. Daha önce Devlet Hastanesi yapılması için 75 dönüm arsa veren belediye, çalışmaların bir türlü başlamaması üzerine, ilçeye hastane kazandırmak için çalışma başlattı. Yap-işlet-devret modeli ile yapılan hastane için belediyenin kasasından tek kuruş çıkmayacak.


BELEDİYENİN KASASINDAN TEK KURUŞ ÇIKMAYACAK


Eski meyve ve sebze halinin bulunduğu alanda başlayan çalışmalar kısa sürede büyük aşama kat etti. Kısa süre içinde tamamlanıp hizmete girecek olan belediye hastanesi modern ve tam teşekküllü olacak. Hastane, ilçenin sağlık sorununa da kesin çözüm getirmiş olacak. Kaba inşaatı bitme aşamasına gelen dev sağlık tesisi kentleşme adına belediyenin attığı en önemli adımlardan biri.


UYGUR’UN PRESTİJ PROJELERİNDEN BİRİ


Bugüne kadar ilçeye birçok tesis kazandıran Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un prestij projelerinden biri olarak gösterilen belediye hastanesi, ilçede yaşayan vatandaşların sağlık çilesine de son vermiş olacak. Tedavi olmak için Tire ve İzmir’e giden hastalar artık Torbalı’da rahatça tedavi olabilecekler. 24 saat uzman doktorun bulunacağı hastane bodrum katı ile birlikte 4 katlı olacak. İzmir-Aydın Otoyolu üzerine inşa edilen hastane ilçenin marka değerini de artıracak.


HÜKÜMET YAPMAYINCA, UYGUR YAPTI


Daha önce ilçeye devlet hastanesi yapılması için Çevre ile Sağlık Bakanlığı arasında arsa krizi yaşamış, sorun aşılamayınca devreye Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur girmişti. Belediyeye ait 150 dönüm arsayı Çevre Bakanlığı’na veren belediye, karşılığında 75 dönüm arsa almıştı. Alınan bu arsayı da Sağlık Bakanlığı’na devreden Torbalı Belediyesi, hastane yapılmasını istemişti. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen her hangi bir çalışma yapılmayınca Başkan Uygur talimat verdi ve ilçeye modern bir hastane kazandırmak için Torbalı Belediyesi harekete geçti.


Ege Haberi


Geri Dön