28 / 04 / 2024

Torbalı Devlet Hastanesi 2016 yılında hizmete girecek!

Torbalı Devlet Hastanesi 2016 yılında hizmete girecek!

250 yataklı Torbalı Devlet Hastanesi'nin inşaat ruhsatı dün çıktı. Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'in imzaladığı inşaat ruhsatı, Hastane Başhekimi Op. Dr. Şenol Topçu'ya teslim edildi.




Torbalı halkının yıllardır yapımını beklediği hastanenin ihalesi gerçekleşti. 250 yataklı Torbalı Devlet Hastanesi'nin inşaat ruhsatı da dün çıktı. Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'in imzaladığı inşaat ruhsatı, Hastane Başhekimi Op. Dr. Şenol Topçu'ya teslim edildi. Yüklenici firma Demars İnşaat, şantiye alanını kurdu. 52 milyon 670 bin liraya inşa edilecek olan hastane, Menderes Havzası'nın da en büyük hastanesi olma özelliğine sahip.

Nüfusu hızla artan Torbalı'da mevcut hastane yetmezken, 10 yılı aşkın bir süredir ilçeye yeni bir hastane yapılması gündemdeydi. İzmir-Aydın asfaltı üzerinde Orman Fidanlığı'na ait 70 dönümlük arsa, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Sağlık Bakanlığı'na devredildi. 250 yataklı hastanenin ihalesi 2014 yılının ilk aylarında yapıldı. 250 yataklı hastane, 2 yıl içerisinde tamamlanacak.


Modern hastanede tedavi

Torbalılılar 2016 yılında yeni ve modern bir hastanede tedavi görecek. Hastanede 59 tek kişilik özel oda, 74 tane 2 kişilik özel oda bulunacak. Hastane projesinde 7 kişilik de özel süit hasta odası yer alıyor. Hastanede, 18 diyaliz yatağı, 10 genel yoğun bakım yatağı,10 çocuk yoğun bakım yatağı, 10 adet cerrahi yoğun bakım yatağı, 8 adet yeni doğan yoğun bakım yatağı, 13 acil servis müşahede yatağı, 4 acil servis polikliniği, 5 röntgen odası, 1 MR odası, 2 tomografi odası, 4 ultrason odası, 2 adet mamografi odası, 4 farklı görüntüleme odası yer alacak. 70 bin metrekarelik alana yapılacak 7 katlı hastanenin 292 araç kapasiteli kapalı otoparkı ve bir de helikopter pisti olacak.

Hastanenin ana binası 44 bin 341 metrekare olacak. Trafo binası ve makine sistem odaları da 904 metrekareden 2 bağımsız binada yer alacak. Proje kapsamında tanesi 60 metrekarelik 10 adet hasta meşguliyet alanları oluşturulacak. Dün inşaat ruhsatını imzalayan Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez şöyle konuştu: 

"10 yıllık rüyamız artık gerçek oluyor. AK Parti Torbalı Teşkilatı bunun için çok mücadele etti. Sağlık alanında Torbalı'yı İzmir'e muhtaç etmeyecek bir proje. Torbalı'nın doktorları vardı ama fiziki imkanlar yetersizdi. Bu eksiklik de giderilecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 


Yeni Asır




Geri Dön