01 / 05 / 2024

Seyrantepe Devlet Hastanesi 2016 yılında hizmete girecek!

Seyrantepe Devlet Hastanesi 2016 yılında hizmete girecek!

2010 yılında inşaatına başlanan hastanenin 2016 yılı başında bitirilmesi planlanıyor. 600 yataklı olacak hastane tamamlandığında, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bir bölümü de bu binaya taşınacak.




Sağlık Bakanlığı, Seyrantepe Türk Telekom Arena Stadı'nın yanındaki araziye Seyrantepe Devlet Hastanesi'ni yapıyor. 2010 yılında inşaatına başlanan hastanenin 2016 yılı başında bitirilmesi planlanıyor. 600 yataklı olacak hastane tamamlandığında, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bir bölümü de bu binaya taşınacak. 

Seyrantepe halkı, hastanelerine kavuşacağı günü bekliyor. Dev hastane kompleksinin inşaat çalışmaları sürerken hastanenin bazı bloklarının 10 kata kadar ulaştığı görülüyor. 


TOKİ tarafından ihale edilen ve Genç İnşaat firması tarafından inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi süren hastanenin 2015 yılı sonunda bitirilmesi hedeflenirken bunun 2016 yılının başma sarkabileceği öğrenildi. Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu da İstanbul İl Sağlık Müdürü'yken yaptığı açıklamada, depreme karşı dayanıksız ve teknolojik olarak yetersiz kalan Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yenilendiğini, erişkin bölümünün Seyrantepe TT Arena Stadı'nın yanındaki araziye taşınacağını, eski binanın ise çocuk ve kadın doğum hastanesine dönüşmesinin planlandığını söylemişti. 


Cumhuriyet


Geri Dön