04 / 05 / 2024

Torbalı OSB'de ilk tapu verildi!

Torbalı OSB'de ilk tapu verildi!

Türkiye'nin sanayi devi olan Torbalı'da Organize Sanayi Bölgesi'nde daha önce kura ile belirlenen sanayicilere parsellerinin tapusu verilmeye başlandı. İlk tapu dün sahibini buldu..



GEÇTİGİMİZ senenin ekim mesafede bu bizim için çok önem2013 yılının ekim ayında kura sonucu 5000 metrekarelik parsele sahip olan İMS İnşaat, Turizm Ticaret Ltd. Şti. sahibi Mehmet Nur Ünsal dün tapusunu Torbalı Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Abdil Çalar'ın elinden aldı ayında gerçekleşen kura ile sahiplerini bulan Torbalı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki parsellerin tapuları verilmeye başlandı. 5000 metrekarelik alanda toplamda 43 parsel olan bölgede inşaat çalışmaları kısa sürede başlıyor. Bölgedeki sanayiciler tarafından devlet desteği alınmadan 2005 yılında kurulan Torbalı Organize Sanayi Bölgesi'nin 2016 yılının haziran ayında %90'Iık bir doluluk oranına sahip olması bekleniyor. 


İSTANBUL'UN ONDA BİR FİYATINA

2013 yılının ekim ayında kura sonucu 5000 metrekarelik parsele sahip olan İMS İnşaat, Turizm Ticaret Ltd. Şti. sahibi Mehmet Nur Ünsal dün tapusunu Torbalı Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Abdil Çalar'ın elinden aldı. İstanbul'un onda biri fiyatına Torbalı'dan parsel aldıklarını ifade eden Mehmet Nur Ünsal, "İstanbul'dan buraya geleceğiz. İstanbul ve Marmara Bölgesi'ndeki fiyatlar buranın on katı seviyesindeydi.Torbalı mükemmel bir ulaşım ağına sahip. 

Üstelik limana 45 kilometrelik li bir şeydi. Fiyatların uygun olması da burayı seçmemizde etken oldu. Biz burada plastik levha işi yapacağız. Aşağı yukarı yılda 2000 ton plastik levha işleyeceğiz. 

Bu da yıllık 5 Milyon Euro'luk bir satış hacmi" şeklinde konuştu. 


METREKARESİ 59 TL 

Torbalı OSB'nin Türkiye'nin en uygun parseli olan Organize Sanayi Bölge'lerinden biri olduğunu ifade eden Bölge Müdürü Abdil Çalar, "Parsellerimizi metrekaresi 59 TL'ye mal oldu. Bu Türkiye'deki en uygun OSB'lerinden biri olduğumuzu gösteriyor. Kura sonucu parsele sahip olan 43 sanayicilerimizden 8 parsel sahibi projelerini tamamladı. Şimdilik 3 firma inşaat çalışmalarına başlayacak. 2015 haziran ayında bu üç firmanın inşaatı tamamlanacak. 

Bu demektir ki 2015 Haziran ayından itibaren ilçede istihdam kucaklanacak." Şeklinde konuştu. 

Öte yandan Abdil Çalar, "2016 yılının Haziran ayında bölgenin %90'ının sanayi kuruluşlarıyla dolacağını tahmin ediyorum" diye belirtti. ¦ 


Büyük Torbalı Gazetesi


Geri Dön