03 / 05 / 2024

Torbalı OSB büyüyecek!

Torbalı OSB büyüyecek!

Torbalı OSB'de büyüme kararı aldıklarını belirten Başkan Dönmez, "Geçmiş dönemde İzmir Çevreyolu'nun yapımında malzeme tedariki için kullanılan 90 hektarlık alanı sınırlarımıza dahil etmeye çalışıyoruz" dedi




Torbalı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Dönmez, kısa sürede cazibe merkezi olan bölgede yeni yatırımların sürdüğünü söyledi


Torbalı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Dönmez, Torbalı OSB'nin yüzde 100 doluluk oranını yakaladığını söyledi. Torbalı OSB'de büyüme kararı aldıklarını belirten Başkan Dönmez, "Geçmiş dönemde  İzmir  Çevreyolu'nun yapımında malzeme tedariki için kullanılan 90 hektarlık alanı sınırlarımıza dahil etmeye çalışıyoruz. Bu alanın tahsisi ile büyümeyi hedefliyoruz. Bölgemize İzmir-Aydın otoyolundan giriş çıkış gişelerinin açılması için çalışmalarımız sürüyor" dedi.


Lojistik merkez olacağız

Bölgeye yatırımcıları davet eden Başkan Muhsin Dönmez, "Torbalı OSB, İzmir'e 50, Adnan Menderes Havalimanı'na 30, demiryoluna 4 ve ilçe merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Lojistik merkez olma yolunda hızla ilerliyoruz. Yüzde 5 ile 15'lik gibi az eğimli araziye sahip Torbalı OSB kısa süre içinde yatırımcıların cazibe merkezi haline geldi" dedi. 


En düşük maliyet

Torbalı OSB'de yapı malzemeleri, tekstil, konfeksiyon, gıda, soğutma-ısıtma ve klima sanayi, plastik, tıbbi tarımsal sanayi, otomotiv yan sanayi kollarının faaliyet gösterdiğini anlatan Dönmez, "Bölgemizde yüzde 100 doluluk oranına ulaştık. Yeni yatırımlar tamamlanınca bölgemizde 43 yeni fabrikada 5 bin kişiye istihdam sağlanmış olacak" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön