15 / 05 / 2024

Torunlar GYO 2023 sonu için 2,5 milyar TL kira geliri hedefliyor! 

Torunlar GYO 2023 sonu için 2,5 milyar TL kira geliri hedefliyor! 

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, konut sektörü ve şirketin finansal görünümü ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Aziz Torun'un o açıklamaları...



Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, konuttaki üretim azlığının sebeplerinin arasında, arsa bulmadaki sorunlar ile yüksek maliyetler olduğuna dikkat çekti. 

Aziz Torun, faiz oranlarının da oldukça yükseldiğinin altını çizerek, finansmana ulaşımın zorlaştığını dile getirdi. 

Söz konusu açıklamasında, Aziz Torun, işçilik fiyatlarında ciddi yükselişler olduğuna, hatta son senelerde malzeme yükselişlerinin yüzde 50’lerde olmasına rağmen, işçilik ücretlerinde yüzde 100'den fazla üzerinde bir artış olduğuna vurgu yaptı. 

Torunlar GYO 2023 sonu için 2,5 milyar TL kira geliri hedefliyor! 

Aziz Torun, söz konusu açıklamasında "Konut sektöründe stoklar eridi, üretimde de ciddi bir azalma var" ifadelerine yer verdi ve kentsel dönüşümün başarılı olması için kamu otoritesinin devreye alınmasının gerektiğine dikkat çekti. 

Aziz Torun, Torunlar GYO'nun finansal dönüşümüne ilişkin de açıklamalarda bulundu. 

Söz konusu açıklamasında "Torun Center özelinde bloklardan birini otel konseptine çeviriyoruz" diyen Aziz Torun, herhangi bir döviz borçlarının olmadığını aktardı ve "Yılsonu itibariyle 2,5 milyar TL bir kira geliri beklentimiz var" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı 9. Etap için imzalar atıldı! 

Peker GYO'dan Solingen projesi açıklaması: B-B Hotel ile yıllık 426 bin Euro'ya kiralama sözleşmesi imzalandı!

Trend GYO Alibeyköy projesinin sözleşmesi feshedildi! 


Geri Dön