18 / 05 / 2024

Torunlar'dan Bursa Emek Organize Sanayi projesine destek

Torunlar'dan Bursa Emek Organize Sanayi projesine destek

Korupark Alışveriş  Merkezi, Bursa'nın trafik sorunun çözülmesi için Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne 4 milyon TL hibe edecek



Gerçekleştirdiği birçok proje ile Bursa'ya değer katan Korupark Alışveriş  Merkezi, Bursa'nın trafik sorunun çözülmesi için Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne 4 milyon TL hibe edecek.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Bursaray Emek Hattı üzerinde yer alan Korupark Alışveriş Merkezi önündeki kavşağın yeniden düzenlenmesine karar verildi. Korupark önünde yapılması planlanan kavşağın maliyetinin karşılanması yönünde Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destek arayışlarına Torunlar Şirketler Grubu ve Korupark yönetiminden destek geldi. Bursaray inşaatı kapsamında yapılacak kavşak düzenlemesi için Torunlar Şirketler Grubu'ndan 4 milyon TL hibe alınacak. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kavşak düzenlemesi doğrultusunda Korupark yönetiminden 4 milyon TL şartlı hibe alacaklarını vurguladı. Altepe, "İnşaat masrafının hemen hemen yarısını Torunlar Şirketler Grubu karşılayacak. Kavşak inşaatını da Bursaray çalışmaları kapsamında tamamlayacağız. Mevcut kavşaklar 2 gidiş 2 geliş şeklindeyken, buraya hafif raylı sistemle entegre 3 şerit gidiş 3 şerit geliş ortadan raylı sistemin geçtiği bir kavşak yapılacak" dedi.

Torunlar Şirketler Grubu Başkanı Aziz Torun konuyla ilgili olarak, " Torunlar olarak her daim Bursa'ya değer katacak projelere imza atmaya özen gösteriyoruz. Açıldığı günden beri gerçekleştirdiği etkinlikler ve sosyal sorumluluk projeleri ile Bursa ve Bursalılara destek olan Korupark Alışveriş Merkezi'nin de sahibi olarak Bursa'nın en temel sorunlarından biri olan trafik sorununa sessiz kalmamız beklenemezdi. Büyükşehir Belediyesi'ne Bursa'nın bu temel sorununu çözmek adına verdiğimiz destekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Projenin tüm Bursalılara hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Torunlar Şirketler Grubu bu sene bir ilke daha imza atarak Bursa'nın ilk "Zihinsel Özürlü Çocuklar İş Atölyesi Özel Eğitim Okulu"nun yapımına başlayacak.

--

Torunlar Şirketler Grubu bünyesinde bulunan, Bursa-Mudanya kara yolu üzerindeki alışveriş merkezi kavşağının yeniden düzenlenmesi için Büyükşehir Belediyesine 4 milyon lira bağışta bulunacağı bildirildi.

Torunlar Şirketler Grubundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Korupark Alışveriş Merkezi önündeki kavşağın yeniden düzenlenmesi, gerek araçlar gerekse yayalar için daha güvenli hale getirilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek projeye, 4 milyon liralık kaynak yaratma kararı aldı.

Torunlar GYO'nun, kavşak maliyetinin yarısına isabet eden kısm karşılamayı üstlenmesi ve projenin hayata geçirilmesiyle birlikte, halen "2 geliş 2 gidiş" şeridine sahip bölünmüş yol, "3 geliş 3 gidiş" olarak yeniden düzenlenecek, ayrıca yayaların karşıdan karşıya güvenli geçiş yapmalarına olanak sağlanacak.
AA


Geri Dön