30 / 04 / 2024

Toyota Plaza Onatça, ilk breeam sertifikalı galeri olmayı hedefliyor!

Toyota Plaza Onatça, ilk breeam sertifikalı galeri olmayı hedefliyor!

Sosyal sorumluluk çerçevesinde. sürdürülebilirlik ve çevre dostu olmak anlayışı ile tasarlanan TOYOTA ONATÇA projesi, Türkiye'de İlk BREEAM sertifikasını almaya hak kazanan galerisi ve servisi olmayı hedefliyor.



Toyota Onatça'nın çalışanlarına ve çevreye verdiği önemin bir göstergesi olacak bu proje, uluslararası çevre dostu bina değerlendirme sistemi olan BREEAM'in (Build Research Establishment Environmental Assessment Method) Europe: Toyota Retail Units kategorisinde değerlendirildi. 

Bu sertifikasyon çalışmaları kapsamında uygulanan bazı çevre dostu stratejiler ve metodlar şöyledir: • Bina arazisinde, inşaat esnasında ve sonrasında doğal yaşamın korunmasına azami ölçüde dikkat edilmiştir. Bu kapsamda dış alanlar büyük ölçüde bitkilendirilmiştir. Bitkilendirilen alanlarda kullanılan bitkiler az su ve bakım isteyen yerel ve adapte olmuş türlerden seçilerek peyzajda su tasarrufuna önem verilmiştir. Aynca sulamada verimli damla sulama sistemi kullanılmıştır. 

• Dış alanlarda ve çatılarda açık renkli kaplama malzemeleri kullanılarak ısı adası etkisi ve dolayısıyla oluşacak soğutma yükleri en aza indirilmiştir. 

• Diğer bina sistemlerinde de su tasarrufuna büyük önem verilmiş, çatıdan gelen yağmur sulan depoda toplanarak, çevre sulamada yeniden kullanılacak şekilde tasarlanmıştır. Aynca ıslak hacimlerde, su tasarruflu düşük debili armatürler ve susuz pisuarlar kullanılarak su tüketiminin en aza indirilmesi hedeflenmiştir. 


Hürriyet Gazetesi eki


Geri Dön