Ekonomi

Toz duman olan euro kurunun yükseleceği tarih belli oldu! Euro kurunda flaş gelişme

Euro/TL kuru dolar karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Euro kurunun ne zamana kadar düşeceğini merak edenler için açıklamalar gelmeye başladı. İşte euro kurunun yükseleceği o gün... Yatırımcılar ve piyasaları yakından takip edenler euro neden düşüyor? sorusunun net yanıtını merak ediyor

Euro kuru haftanın dördüncü işlem gününde de düşmeye devam ediyor. Yatırımcılar ve piyasaları yakından takip edenler euro neden düşüyor? sorusunun net yanıtını merak ediyor.

 

Euro kuru son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Son zamanlarda euro dolar paritesinin yüzde 1 seviyesinin altına gerilemesi piyasalarda ses getirdi. Tüm gözler toz duman olan euroya çevrildi.

Peki euro neden düşüyor? Euro ne zamana kadar düşecek? İşte ayrıntılar...

EURO NEDEN DÜŞÜYOR?

Euro kurunun değer kaybetmesinin en büyük nedeni, artan doğal gaz fiyatları ve Rusya'nın gaz tedarikini durduracağı korkusu karşısında Euro Bölgesi'ndeki ekonomik istikrarın bozulma riskinin artması gösteriliyor.

Almanya ve İtalya gibi büyük ekonomiye sahip ülkelerin, Rus gazına aşırı bağımlılığı, yatırımcıları olumsuz yönde etkiliyor.  

Ekonomistler, Euro Bölgesi'nde ABD'dekinden çok daha hızlı ve sancılı bir dönemin olduğunu söylüyorlar.

EURO KURUNDA SON DURUM

Haftanın dördüncü işlem günü olan 1 Eylül  2022  Perşembe günü euro alış fiyatı, 18,23 TL, satış fiyatı ise 18,27 TL seviyesinde işlem görüyor.

EURONUN YÜKSELECEĞİ TARİH BELLİ OLDU

Piyasa Uzmanı İslam Memiş, ''Euro kurundaki düşüşlerin kalıcı olacağını düşünmüyorum'' diyerek yatırımcıların yüzünü güldürdü.

 

Piyasaların merakla beklediği FED faiz kararının açıklanması ile piyasalarn yönü netleşmesi beklenirken  İslam Memiş'ten bir açıklama geldi. Piyasaların heyecanla beklediği FED faiz kararının ne olacağı merak ediliyor.

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş FED'in vereceği karar ile ilgili şunları söyleyerek euronun yükseleceği tarihi açıkladı:  ''Muhtemelen 50 ya da 75 baz puan bir faiz artırımıyla bu politikasına devam edecek. Euro'da ister istemez Eylül ayının ortasına kadar bu değer kayıpları devam edecek.'' dedi.

Euro Bölgesi’nde enflasyon yeni bir rekora koşuyor! Avrupa’da enflasyon oranı kaç olacak?

Euro sterlin karşısında değer kazandı! Euro önümüzdeki hafta böyle olacak! Çabuk bakın

Euro neden düşüyor?

Euro kaç TL? Euro bugün ne kadar? Euro kaç lira? Euro kurunda son dakika 31 Ağustos 2022