30 / 04 / 2024

Trabzon Ahmet Yılmaz Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi açıldı!

Trabzon Ahmet Yılmaz Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi açıldı!

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz’ın desteğiyle Trabzon Sürmene’de yaptırılan “Ahmet Yılmaz Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi”, Emine Erdoğan Hanımefendi’nin teşrifleriyle düzenlenen törenle hizmete girdi.



DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, iş adamları olarak ellerini taşın altına koyup ülke için eğitim yatırımı yapılmasının büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “geleceğin dünyasında rekabet edebilmemiz için en önemli varlığımız gençlerimizin eğitimine destek vermemiz şart“ dedi.


Türkiye’nin, gayrimenkul ve turizm alanlarındaki yatırımlarıyla öncü şirketleri arasında yer alan DAP Holding, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği’nin (TOGEM-DER) projesine destek vererek yeni bir kurumsal sosyal sorumluluk projesine imza attı. 


Trabzon’un Sürmene ilçesinde yaptırılan Ahmet Yılmaz Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin teşrifleriyle 20 Mayıs 2016 Cuma günü düzenlenen törenle eğitime açıldı. 


Engelli öğrencilere hizmet verecek merkez, bin metrekare alan üzerinde 8 derslik ve atölyeden oluşuyor. Merkezde, engelli öğrenciler için akademik bilgi ve becerilerin yanında iş eğitimi uygulamalarının da yer aldığı eğitim programı uygulanacak.


Ziya Yılmaz: “Memleketimize Eğitim Yatırımı Yapmamız Büyük Önem Taşıyor”

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin hedeflediği kalkınmanın ancak gençler, kadınlar ve engelli nüfusun da sosyal ve ekonomik hayata tam katılımlarını sağlamakla mümkün olacağının altını çizerek, “Bu konuda hepimize önemli görevler düşüyor. İş adamları olarak elimizi taşın altına koyup ülkemize ve memleketimize eğitim yatırımı yapmamız büyük önem taşıyor” diye konuştu. 


“Bu Kurum, Çocuklarımızın Yeteneklerini Açığa Çıkarmaya Vesile Olacak”

Özel Eğitim Merkezi’ne babası Ahmet Yılmaz’ın adının verilmesinin gururunu taşıdığını belirten Ziya Yılmaz,  şunları söyledi:


“Yapımına destek verdiğimiz merkezde engelli öğrencilere çeşitli el becerilerini geliştirerek meslek sahibi olmak için çalışılacak. Dolayısıyla burada eğitim görecek çocuklarımızın da içlerinde kim bilir ne cevherler var. Bu kurum, onların bu yeteneklerini açığa çıkarmaya vesile olacak. Okul yatırımları insana yatırımdır. Geleceğe yatırımdır. Geleceğin dünyasında rekabet edebilmemiz için en önemli varlığımız gençlerimizin eğitimine destek vermemiz şart. Özellikle genel ve mesleki ortaöğretim eğitim programlarından yararlanamayacak durumda olan ve özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin; temel yaşam becerilerini geliştirmek, topluma uyumlarını sağlamak ve iş ve mesleğe yönelik beceriler kazandırmak amacıyla özel eğitim iş uygulama merkezleri açılıyor. DAP Holding olarak biz de bu önemli çalışmaların içerisinde olmak ve çocuklarımızı geleceğe hazırlamak istiyoruz.”



Bu haber Akşam'da şöyle yer aldı:


Emine Erdoğan'ın himayesinde kurulan TOGEM-DER projesi kapsamında DAP Holding Başkanı Ziya Yılmaz'ın desteğiyle Trabzon Sürmene'de 'Ahmet Yılmaz Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi' açıldı. Engelli öğrencilere hizmet verecek olan merkezin açılış törenine Emine Erdoğan da katıldı. 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği’nin (TOGEM-DER) projesi kapsamında DAP Holding, sosyal sorumluluk projelerini Trabzon'da sürdürüyor. Emine Erdoğan'ın katılımıyla açılan Trabzon Sürmene’de yaptırılan 'Ahmet Yılmaz Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi' engelli öğrencilere hizmet verecek. Engelli öğrencilere hizmet verecek merkez, bin metrekare alan üzerinde 8 derslik ve atölyeden oluşuyor. Merkezde, engelli öğrenciler için akademik bilgi ve becerilerin yanında iş eğitimi uygulamalarının da yer aldığı eğitim programı uygulanacak. Açılış töreninde konuşan DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, işadamları olarak ellerini taşın altına koyup ülke için eğitim yatırımı yapılmasının büyük önem taşıdığına dikkat çekti. 


Eğitime yatırım yapalım


Yılmaz, Türkiye’nin hedeflediği kalkınmanın ancak gençler, kadınlar ve engelli nüfusun da sosyal ve ekonomik hayata tam katılımlarını sağlamakla mümkün olacağının altını çizerek, "Bu konuda hepimize önemli görevler düşüyor. Elimizi taşın altına koyup ülkemize ve memleketimize eğitim yatırımı yapmamız büyük önem taşıyor" dedi. 


Yeni hedefi üniversite kurmak


Yılmaz, şöyle devam etti: "Özellikle genel ve mesleki ortaöğretim eğitim programlarından yararlanamayacak durumda olan ve özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin; temel yaşam becerilerini geliştirmek, topluma uyumlarını sağlamak ve iş ve mesleğe yönelik beceriler kazandırmak amacıyla özel eğitim iş uygulama merkezleri açılıyor. DAP Holding olarak biz de bu önemli çalışmaların içerisinde olmak ve çocuklarımızı geleceğe hazırlamak istiyoruz. Bundan sonraki en büyük hedefim ülkemize bir üniversite kazandırmaktır" diye konuştu.


Seferberlik ruhu hep canlı kalıyor


Törende bir konuşma yapan Emine Erdoğan da, merkezin hayırlara vesile olmasını diledi. Bu vesileyle TOGEM'i de kutlayan Erdoğan, "Gençlerimizin istikbali adına çok önemli işler yapıyorlar. Bu azim sayesinde ülkemizin dört bir yanında seferberlik ruhu hep canlı kalmakta"  dedi.


Gençleri meslek sahibi yapacak


Merkeze babası Ahmet Yılmaz’ın adının verildiğini belirten Ziya Yılmaz, "Yapımına destek verdiğimiz merkezde engelli öğrencilere çeşitli el becerilerini geliştirerek meslek sahibi olmak için çalışılacak. Okul yatırımları insana yatırımdır. En önemli varlığımız gençlerimizin eğitimine destek vermemiz şart."  


İstihdamı yüzde 500 arttı 


Kamuda ve özel sektörde engelli istihdamında önemli artış olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "2012'de bu rakam 5.777 iken 2015'te 37 bine çıktı. Neredeyse yüzde 500 artış yaşanmıştır. Bugün açılışını yaptığımız özel eğitim merkezi de ailelerin hayatına yeni bir sayfa açacaktır" dedi.



Akşam




Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği'nin (TOGEMDER) projesi kapsamında Trabzon Sürmene'de DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz'ın desteğiyle inşa edilen Ahmet Yılmaz Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi hizmete girdi. Emine Erdoğan'ın da katıldığı törende konuşan Ziya Yılmaz, merkeze babası Ahmet Yılmaz'ın adının verilmesinden gurur duyduğunu söyledi. Yılmaz, "Engelli öğrencilerin el becerileri geliştirilip meslek sahibi olmaları için çalışılacak. Geleceğin dünyasında rekabet edebilmemiz için gençlerin eğitimine destek olmak şart" dedi. 



Habertürk

Geri Dön