29 / 04 / 2024

Trabzon Avrasya Üniversitesi yeni yerleşkesi temmuz ayına yetiştirilecek!

Trabzon Avrasya Üniversitesi yeni yerleşkesi temmuz ayına yetiştirilecek!

Üniversite geçtiğimiz günlerde Türk Telekom’un Yalıncak beldesinde buluna eğitim ve sosyal tesislerini satın aldığını duyurmuştu. 15 dönümlük arazide çalışmalar başlarken, üniversite Temmuz ayında üçüncü yerleşkesini açmayı planlıyor...




Trabzon Avrasya Üniversitesi yeni yerleşkesine Temmuz ayında kavuşuyor.


Üniversite geçtiğimiz günlerde Türk Telekom’un Yalıncak beldesinde buluna eğitim ve sosyal tesislerini satın aldığını duyurmuştu. 15 dönümlük arazide çalışmalar başlarken, üniversite Temmuz ayında üçüncü yerleşkesini açmayı planlıyor.


Konu ile ilgili açıklama yapan Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, üniversitenin üçüncü yerleşkesinde 15 dönümlük arazi üzerinde yaklaşık 20 bin metrekare mevcut kapalı alan bulunduğunu belirterek mevcut tesislerde tadilatlara başlandığını söyledi. Yıldız, “Yeni yerleşkemiz içerisinde bir Fakülte ve bir yüksekokul , yaklaşık 450 kişilik öğrenci yurdu, iki restoran, kafeler, alışveriş merkezi, oyun alanları, plaj tesisleri, spor tesisleri ve misafirhane bulunacaktır” dedi.


Yıldız, Temmuz ayında açılışını yapmayı planladıkları yeni yerleşke için tadilatlara başladıklarını, Avrasya Üniversitesi’nin Trabzon’un bir eğitim şehri olma yolunda yatırımlara devam edeceklerini sözlerine ekledi.



Milliyet


Geri Dön