30 / 04 / 2024

Trabzon İmperial Hastanesi genişletiliyor!

Trabzon İmperial Hastanesi genişletiliyor!

İmperial Hastanesi, Trabzon Belediyesi'ne başvurarak hastanenin güneyinde bulunan parselin konut alanından çıkarılarak sağlık tesisi alanı olarak çevrilmesini istedi. Trabzon Belediye Meclisi'nde görüşülen talep onaylanarak kabul edildi..



İMPERİAL Hastanesi, Trabzon Belediyesi'ne başvurarak hastanenin güneyinde bulunan parselin konut alanından çıkarılarak sağlık tesisi alanı olarak çevrilmesini istedi. 


Teklifi değerlendiren İmar Komisyonu talebi önceki gün Trabzon Belediye Meclisi'ne getirdi. Trabzon Belediye Meclisi ise tartışmalardan sonra yapılmakta olan binayla inşaat alanının arttığını ancak fonksiyonel olarak hastanenin yoğunluğu arttırmayacağı gerekçesiyle talebi onayladı, îmar Komisyonu Başkanı Seyfullah Kınalı, Imperial Hastanesi'nin güney tarafında bir parsel olduğunu belirterek, "Hastane sahipleri güneylerindeki parseli alarak hastaneye katmak istiyorlar. Burası sağlık alanı olmadığından sağlık alanına dönüştürülmesi gerekiyor. 


Bu hastaneyle ilgili olarak yoğunluk oluşturduğu şeklinde eleştiriler var. Bizim komisyon çalışmalarımız esnasında bu binayla beraber bölgeye yeni bir yoğunluk mu katılacak diye bir endişemiz oldu. Yine otoparkla ilgili endişemiz vardı. 


Ancak yaptığımız incelemede yapılan inşaatın mevcut binaya ilave değil de mevcut binanın yükünü almaya yönelik olduğunu gördük. Yatak sayıları arttırılmayacak, mevcut yataklardan bir kısmı yeni binaya aktarılacak. Dolayısıyla yeni binayla işlevsel anlamda yoğunluk düşürücü hamleler yapıldı. Bu sıkışıklığı eritmek için bu anlamda yeni yerin sağlık tesis alanı olması isteniyor. 


Hastane yetkililerinin daha rahat çalışma yapabilmek için yeni bir bina yapma istekleri var. Ayrıca bu binanın altında iki tane otopark oluşturmaktadırlar. Kısmi bir çözüm getiriyorlar. İnşaat alanı artıyor ancak fonksiyonel anlamda yoğunluğu düşürücü hamleler yapmışlar. Bütün olarak baktığımızda burada bir kamu yararı var. Komisyon teklifi bu manada uygun gördü" şeklinde konuştu. 

Belediye Meclisi'nde daha sonra yapılan oylamada hastanenin teklifi kabul edilerek söz konusu parsel sağlık tesis alanı olarak belirlendi.


Karadeniz den Güne Bakış 



Geri Dön