30 / 04 / 2024

Trabzon Pazarkapı'da kentsel dönüşüm başladı!

Trabzon Pazarkapı'da kentsel dönüşüm başladı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa yürüttükleri Pazarkapı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlara başlandı. Aynı zamanda Zağnos Vadisi 4. etabı olan Pazarkapı Kentsel Dönüşümü'nde 102 bina yıkılacak.



Aynı zamanda Zağnos Vadisi 4. etabı olan ve Kahramanmaraş Caddesi ile Devlet Sahil Yolu arasını kapsayan Pazarkapı Kentsel Dönüşümü'nde 102 bina yıkılacak. 


Bugüne kadar 78 bina sahibi ile anlaşma sağlanırken, hak sahiplerine yaklaşık 44 milyon 804 bin TL para ödendi. Büyükşehir Belediye yıkım ekipleri yıkımlara Kahramanmaraş Caddesi üzerindeki binalardan başlarken, geriye kalan binaların kamulaştırılması için süreç devam ediyor. 


ÇORUM Belediyesi ve Yumurta Üreticileri Kooperatifi, hayvan gübresinden enerji üretimi için çalışma başlattı. 15 milyon TL'ye mal olacak biyogaz tesisinin hayata geçmesiyle 4 MW enerji üretiminin yanı sıra tavuk gübresinin sebep olduğu kötü koku ve sineğin önüne geçilecek. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Kalın ve Çorum Yumurta Üreticileri Kooperatifi yönetimi Avrupa'da biyogaz tesisleri kuran  Ankara  merkezli firma ile bir araya geldi. Firma yetkililerinden biyogaz üretimiyle ilgili bilgi alan Külcü, Çorum'da da biyogaz üretimi için çalışmalara başlayacaklarını söyledi. 


Gazete Gerçek


Geri Dön