23 / 07 / 2024

Trabzon Uzungöl 10 milyon TL'ye temizleniyor!

Trabzon Uzungöl 10 milyon TL'ye temizleniyor!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl'ün çevresinde temizlik yapılacak. Uzungöl ve çevresi Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ayrılan 10 milyon liralık kaynak kullanılarak temizleniyor...




Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin en gözde yerlerinden biri olmasına karşın imar planı olmadığı için kaçak yapılaşmanın Uzungöl'ü tahrip ettiğini belirtti. Uzungöl Deresi'nde 10'un üzerinde sadece alabalık türü bulunduğunu ifade eden Bayraktar, şunları kaydetti: "Bakanlık olarak biyolojik çeşitlilik araştırması yaptık. Burada 59 memeli hayvan türü var. Başka yerde olmayan 40-50 endemik bitki türü bulunuyor. Uzungöl'de çok ciddi imar sıkıntısı var. Uzungöl çevresinin imar planı yoktu. 2013'te imar planını hazırladık. 


Kıyı kenar çizgisi tespit edildi. Artık vatandaş neyi, neye göre yapacağını biliyor." Bayraktar, Uzungöl'deki mısır tarlalarının dahi imar planına işlendiğini ve böylece doğal dokuyu bozacak her türlü yapılaşmanın engellendiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Önümüzdeki yıl 1,5 milyon turist beklenen Uzungöl'deki mevcut 3 bin 200 yatak kapasitesi, yeni yapılan otel inşaatlarıyla 3 bin 600'e çıkarılıyor. Tamamen ahşap yapılardan oluşan otellerin yanmda konferans ve kongre amaçlı tesisler de yer alıyor. Arap turistlerin iletişimini kolaylaştırmak amacıyla her tarafa Arapça, İngilizce ve Türkçe tabelalar yerleştirildi. Havaalanındaki uçak seferleri de artırılarak turistlerin ulaşımı için kolaylıklar sağlandı."


Hürses Gazetesi


Geri Dön