29 / 04 / 2024

Trabzon'a 9,8 milyar liralık 701 proje!

Trabzon'a 9,8 milyar liralık 701 proje!

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 23 yatırımcı kuruluş tarafından toplam 9,8 milyar lira bütçeli 701 proje için çalışmalara devam edildiğini açıkladı.



Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, toplam 9,8 milyar lira bütçeli 701 projenin çalışmalarına devam edildiğini söyledi.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, Vali Ustaoğlu başkanlığı tarafından Valilik B Toplantı Salonu'nda düzenlenen 2019 Yılı İl Koordinasyon Kurulu 1. Dönem Toplantısı'na AK Parti Trabzon Milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora ile Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, yatırımcı kurum ve kuruluşların temsilcileri katılım gösterdi.

İl Koordinasyon Kurulu toplantılarının amacının, yatırımcı kuruluşların çalışmalarına koordine etmek olduğunu söyleyen Ustaoğlu, "23 yatırımcı kuruluşumuz, 10 ana sektör ve çeşitli dallarda toplam 9,8 milyar lira bütçeli 701 projenin çalışmalarını sürdürüyor. Bu projeler için 2018 yılında genel idare, döner sermaye ve mahalli idare bütçelerinden toplam 2,5 milyar lira ödenek tahsis edildi" ifadelerini kullandı.

Tahsis edilen ödeneğin 1,9 milyar lirasının harcandığını söyleyen Ustaoğlu, "Projelerde yüzde 73 nakdi, yüzde 83 de fiziki gerçekleşme sağlandı. İlimizde bu dönemde kamu yatırımlarına yapılan harcamaya göre, kuruluşlar bazında ilk üç sırayı 1,2 milyar liralık yatırımla Karayolları Bölge Müdürlüğü, 168 milyon liralık yatırımla Trabzon Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, 98 milyon liralık yatırımla da Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü aldı" dedi.

Vali Ustaoğlu, sektör bazında yapılan harcamalarda eğitim ve diğer sektörlerin de önemli yer teşkil ettiğini söyledi.


Geri Dön