28 / 04 / 2024

Trabzon'a gemi inşa merkezi ve üretim tesisi kurulacak!

 Trabzon'a gemi inşa merkezi ve üretim tesisi kurulacak!

Trabzon Ticaret Sanayi Odası tarafından Trabzon'a 20 milyon euro maliyetle Peyniraltı Suyu Tozu Üretim Tesisi ve Gemi İnşa Üretim Destek ve Hizmet Merkezi inşa edilecek.



Trabzon Ticaret Sanayi Odası önderliğinde Trabzon'a Peyniraltı Suyu Tozu Üretim Tesisi ve Gemi İnşa Üretim Destek ve Hizmet Merkezi inşa edilecek. 250 kişinin istihdam edileceği Gemi İnşa Üretim Destek ve Hizmet Merkezi ve Peyniraltı Suyu Tozu Üretim Tesisi için 20 milyon euro yatırım bedeli belirlendi. 


2017 ve 2018 tarihlerinde çalışmaya başlaması planlanan tesislerde ihale öncesi saha incelemesi yapıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanları, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sınırlı Sorumlu Sac Gemi Ahşap Tekne ve Kotra İmalatçıları Küçük Sanat Kooperatifi ve Trabzon Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nden katılımcılar ile görüşmeler gerçekleştirildi.


Proje aşamaları hakkında karar verilen Gemi İnşa Üretim Destek ve Hizmet Merkezi ve Peyniraltı Suyu Tozu Üretim Tesisi için üretim süreçleri hakkında da görüşmeler yapıldı. 



Geri Dön