Trabzon'da 8 milyon liraya botanik bahçesi kurulacak!
Trabzon'da çalışmaları devam eden botanik bahçesinin, 103 dönümde 8 milyon lira harcanarak kurulmasının planlandığı bildirildi.
Trabzon'da çalışmaları devam eden botanik bahçesinin, 103 dönümde 8 milyon lira harcanarak kurulmasının planlandığı bildirildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kentin marka değerini artıracak Trabzon Botanik'te çalışmaların devam ettiğini belirtti.
Geçmiş yıllarda askeri amaçlarla kullanılan Çamoba bölgesindeki arazinin Trabzon Büyükşehir Belediyesine tahsis edildiğini anımsatan Gümrükçüoğlu, bu alanda doğa ve botanik parkı yapım çalışmasına başlandığını ifade etti.
Trabzon Botanik'in şehrin hayat standardının gelişmesine katkı sağlayacağını vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:
"Bu alanı Trabzon'un, bölgenin, ülkenin ve hatta dünya turizminin hizmetine sunacağız. Çamoba'daki 103 dönümlük alan, şehir ve bölge için adeta servet. Bu nedenle doğallığını mümkün olduğu kadar bozmamak ve botanik park ana amacını da muhafaza etmek gerekiyordu. Burada ağaçların dahi ölçümleri yapıldı. Trabzonumuza, bölgemize, ülkemize ve dünyaya güzel bir botanik parkı hediye etmenin yoğun uğraşı içindeyiz. Bu proje aynı zamanda Trabzon'un yaşanılabilir düzeyine, hayat standardının gelişmesine katkı sağlayacaktır."
Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Botanik'te çalışmaların 2017 yılı sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiğine dikkati çekerek, "Gürcistan'ı Batum'un botanik parkı tanıtıyor. Bunu, oraya giden gelen herkes söylüyor. Dünyada da ülkesini tanıtan botanik parkları var. Singapur, Londra gibi şehirlerde bulunan botanik parkları kendi ülkelerinin tanıtımına büyük katkılar sağlıyor. Trabzon Botanik de Karadeniz'in yanında Türkiye'yi tanıtan çok önemli bir doğa, tabiat parkı haline gelecek. Şehre yeni bir yaşam alanı kazandıracak Trabzon Botanik, yaklaşık 8 milyon liraya mal olacak" ifadelerini kullandı.
Gümrükçüoğlu, Trabzon Botanik'in içinde suni gölet, çocuk eğitim alanları, çim amfi, su bahçesi, farklı ağaç gruplarına ait bahçeler, seyir alanları, doğal şelaleler, sanatsal etkinlik alanları ve tematik bahçeler gibi alanların yer alacağını da sözlerine ekledi.
AA