29 / 04 / 2024

Trabzon'un marka değeri yeni yatırımlarla artacak!

Trabzon'un marka değeri yeni yatırımlarla artacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, tarihi ve doğal güzellikleri bakımından zengin bir potansiyele sahip olan Trabzon'da, yeni yapılacak turizm yatırımlarının şehrin marka değerini arttıracağını söyledi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar (kucağında cocuk olan), Yalıncak mevkiinde yapılacak Ramada Hotel&SPA'nın temel atma törenine katıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, tarihi ve doğal güzellikleri bakımından zengin bir potansiyele sahip olan Trabzon'da, yeni yapılacak turizm yatırımlarının şehrin marka değerinin artmasında önemli katkı sağlayacağını söyledi. 


Bakan Bayraktar, Başaran Grup tarafından Yalıncak mevkiinde yapılacak Ramada Hotel & SPA'nın temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Trabzon'un tarihi derinliği, coğrafi konumu ve Türkiye'deki pozisyonu itibariyle son derece önemli bir şehir olduğunu kaydetti. Yatırım yapmanın kolay bir iş olmadığına işaret eden Bayraktar, "Sadece para ile yatırım olmuyor. Bu cesaret, bilgi, beceri istiyor. 


Hele Trabzon'da bunu yapmak daha zor. Trabzon'da o kadar çok engeller çıkar ki karşınıza, bir işi yapmak için harcayacağınız enerji 100 megavat'sa onu engelleyenleri aşmak için 500 megawatlık bir efor sarf etmeniz lazım. Böyle zor bir şehrin insanlarıyız." öz eleştirisinde bulundu. 


Bu tür yatırımların şehrin marka değerini artırmada önemli bir unsur olacağını ifade eden Bakan Bayraktar, sonuçta Trabzon'a gelen turist sayısının artacağım ve ticaretin gelişeceğini anlattı. "Trabzon turizm memleketi ama turizm bakımından zayıfız" diyen Bayraktar, konuşmasına şöyle devam etti: "Sümela Manastırımız var, dünyanın 8-9. harikası olması gereken tarihi bir eser. Diğer taraftan Cakırgölümüz, Uzungölümüz var, bir sürü tarihi değerlerimiz var. Kentsel dönüşümlere ağırlık vermek suretiyle Trabzon'u güzelleştirmemiz lazım. Yeşilini, mesire alanlarım arttırarak, ulaşımım geliştirerek şehrimizi güzelleştireceğiz. Ve Trabzon'a hem dışarıdaki kendi insanımızın. hem bölge vilayetlerinin, hem de dünyadan olan ilgiyi arttıracağız." Bu kapsamda bölgenin en önemli turizm merkezlerinden olan Uzungöl'de bir takım çalışmalar yaptıklarına değinen Bayraktar, "Haziran ayında geçtiğimiz yıla kıyasla Uzungöl'e gelen turist sayısı 3 kat arttı. Geçtiğimiz yıl 12 bin 500'dü, bu yıl yaklaşık 30 bin oldu. Biz de Uzungöl'e çok ciddi yatırım yapıyoruz. Uzungöl'ü temizleme ve çevresinde bir takım yatırımlar yapmak suretiyle güzelleştirme ve yapılaşma yöresel özellikler konusunda bir takım kıstaslar getirme noktasında-çalışmalarımız var. Diğer yörelerde de bunu yapacağız." ifadelerini kullandı. 


Konuşmaların ardından. Bakan Bayraktar. Milletvekili Faruk Nafiz Özak, Vali Recep Kızılcık ve Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gürmükçüoğlu'nun da katıldığı programda yapılan duanın ardından butona basılarak hotelin temeli atıldı. 


Hasan Demir/Zaman Gazetesi


Geri Dön