16 / 05 / 2024

Trafik cezaları silinecek mi 2023? Trafik cezası affı için nereye başvurulacak?

Trafik cezaları silinecek mi 2023? Trafik cezası affı için nereye başvurulacak?

Trafik cezaları olan vatandaşlar, trafik cezalarının ne zaman silineceğini merakla araştırmaktadır. İşte bu konudaki detaylar!



TRAFİK CEZALARI SİLİNECEK Mİ 2023?

Borç yapılandırması çerçevesinde 2 bin liranın altında bulunan vergi ve cezalar silineceği açıklandı. SGK, Vergi daireleri, il özel idareleri ile birlikte kamu kurum ve kuruluşlara olan borçlar, gümrük müdürlükleri cezaları silindi. AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş Borç yapılandırmasından yararlanmak isteyen vatandaşların, 30 Nisan 2023 tarihine kadar başvuru yapabileceklerini duyurdu. 2 bin liranın altındaki borçlar silinirken gözler trafik cezalarına çevrildi. Ancak dört farklı trafik cezası bulunan ve bunların toplamı 2.500 TL'yi geçmesi halinde hiçbir borç silinmeyecek. Trafik cezası toplamı 2.000 liranın altında olduğu zaman bu borçların ödenmesine de gerek kalmayacak.

Peki “Trafik cezası affı için nereye başvurulacak?” İşte haberin ayrıntıları…

TRAFİK CEZASI AFFI İÇİN NEREYE BAŞVURUR?

Trafik cezası affı bazı dönemlerde gelmektedir, ancak bu affı herkesi kapsamaz. Bu aftan faydalanılması için öncelikli olarak başvuruda bulunulması gerekir. Yani ceza affı isteğinde bulunulması gerekir. Trafik cezası affı için vergi dairelerine başvurulması da gerekir. Başvurunuz incelendikten sonra vergi dairesi tarafından belirlenmiş olan noktalar taksitler halinde ödemenizi yapmanız gerekir. Taksitlerden herhangi birini atladığınız ya da unuttuğunuzda ve ödemediğinizde affınız da tekrar iptal edilir.

2023 TRAFİK CEZALARI!

Alkollü araç kullanma cezası, ilk kez yakalanan kişiler için 4 bin 064 TL, alkol testine itiraz etme cezası 8 bin 551 TL, çıkma ya da siren kullanma cezası da 4 bin 604 TL, aracı plakasız kullanma cezası 4 bin 064 TL, drift atma cezası 20 bin 342 TL, ehliyetsiz araç kullanma cezası 8 bin 190 TL, emniyet kemeri takmama 8 bin 190 TL, emniyet şeridini ihlal etme 4 bin 064 TL, hız sınırını yüzde 10-30 oranlarında aşma 951 TL, kırmızı ışıkta geçme cezası 951 TL olmuştur.

75 metrekare prefabrik ev kaç para? İşte 1 Şubat 2023 fiyat listesi!

EYT’lilerin yeni çilesi! Emeklilik hayal mi oldu? Emekli oldum zannedenler hüsrana uğradı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön