Ekonomi

Trafik sigortası primlerine güncelleme! Trafik sigortası yapacaklara kötü haber!

Trafik sigortası primlerine güncelleme getirildi. Bu haber trafik sigortası yapacakları ilgilendiriyor. İşte detaylar!Bu değişiklikler de Resmi Gazete'de yayımlandı

Trafik sigortası primlerine zam ve değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler de Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni güncelleme Eylül ayından sonra geçerli olacak.

İşte haberin detayları…

Trafik sigortası primlerine yeni karar getirildi. Eylül ayından itibaren geçerli olacak tarifeye göre, taksi, minibüs, otobüs ve kamyon gibi gruplara yüzde 10, diğer araçlara ise yüzde 20 zam uygulandı. Bunun yanı sıra da yüzde 1,5 olan aylık artış oranı yüzde 4,5'e yükseltildi.

Yönetmelikte yer alan ifadeler şu şekildedir;

MADDE 1’de yer alan 26582 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmeliğin 15 inci maddesinde şu fıkra eklenmiştir.

“Poliçe düzenlemekten kaçındığı tespit edilen sigorta şirketlerinin Kurumca açıklanan sigorta kollarında veya tüm sigorta branşlarında poliçe düzenleme ve yenileme yetkisi 3 günden az 30 günden fazla olmamak üzere geçici bir süre durdurulabilir. Kaçınmanın devam etmesinde Kurul kararına istinaden bu süreler iki katına kadar arttırılabilir veya diğer tedbirler uygulanabilir. Kurum, poliçe düzenlemekten kaçındığı tespit edilen sigorta şirketlerini ve bu fıkra uyarınca alınan tedbir kararını, 47 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 8 inci maddesinin sekizinci fıkrasına dayanarak Kurul kararı ile resmî internet sitesinde ilan edebilir.”

ARTIŞ ORANI YÜZDE 4,5'E ÇIKTI

MADDE 2’ye göre ise, aynı yönetmeliğin geçici 11 inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “2022 yılı Şubat ayından itibaren aylık yüzde 1,5 olarak” ibaresinden sonra gelmek üzere “, 2022 yılı Eylül ayından itibaren aylık %4,75 olarak” ibaresi eklenmiş, dördüncü fıkrasının birinci cümlesinde yer alan “Ek-3’te” ibaresi “Ek-3 ve Ek-3/A’da” olarak değiştirilmiş, aynı fıkraya, “Sigorta şirketleri tarafından araçların kullanım türü bazında belirlenen primler, Ek-1, Ek-2 ve Ek-3’e uygun olarak hesaplanan primler üzerinden, Ek-3/A’da yer alan oranların uygulanması sonucu elde edilecek prim tutarlarını aşamaz.” İbaresi eklenebilir.

YÜZDE 20 ZAM YAPILDI

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin Ek-2’si ekte bulunan şekilde değiştirilmiş, aynı Yönetmeliğe Ek-3’ten sonra gelmek üzere ekteki Ek-3/A eklenmiş ve aynı Yönetmeliğin Ek-4’ünün 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “üç” ibaresi “beş” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 4- Bu Yönetmelik 1/9/2022 tarihinde yürürlüğe girmektedir.

MADDE 5- Bu Yönetmelik hükümlerini Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı tarafından yürütmektedir.

Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde et fiyatları belli oldu mu? Dana eti kilo fiyatı ne kadar olacak?

Konut, ihtiyaç kredisi faiz oranları değişti! Bankalar üst üste duyurdu! İşte Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank…

İstanbul Tarım Kredi Kooperatif marketleri nerededir? En yakın Tarım Kredi Kooperatif marketleri nerededir?