27 / 04 / 2024

Trakya'da yabancılara satılan taşınmazlara ilişkin 3 soru TBMM'de!

Trakya'da yabancılara satılan taşınmazlara ilişkin 3 soru TBMM'de!

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinde yabancılara satılan taşınmazlara ilişkin olarak, Bakan Özhaseki'ye 3 soru sordu..



Trakya da yabancılara satılan taşınmazlara ilişkin 3 soru TBMM de!


CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinde yabancılara satılan taşınmazlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Gaytancıoğlu sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti.


Gaytancıoğlu önergesinde "Yabancılara toprak satışı ile ilgili daha önceleri bir ilin en fazla binde onu satılabilirken bu oranın Türkiye'nin yüzde 10'unu geçmez diye değiştirilmesi ve toprak satışının kanunla birlikte 25 dönümden 300 dönüme çıkarılması sonucunda ülkemizde yabancılara toprak ve taşınmaz satışında ciddi artışlar olduğu bilinmektedir. Günümüzle halen yabanvılara toprak satışı devam ederken özellikle son yıllarda Trakya topraklarında da satışların olduğu gözlemlenmektedir." diyerek 3 soru sordu.


Gaytancıoğlu'nun soruları

1- Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerimizde gayrimenkulü bulunan yabancıların toplam sayısının bu üç illerimizin ilçelerine ve uyruklara göre dağılımı nedir?


2- Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerimizde 1923 yılından 2012 yılına kadar, kaç yabancı kişi, şirket ya da yabancı ortaklı şirketlere kaç metrekare büyüklüğünde, kaç taşınmaz satılmıştır? Söz konusu taşınmazların Edirne, Kırklareli, Tekirdağ illerine, ilçelerine ve ülke uyruklarına göre dağılımı nedir?


3- Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerimizde 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında yıllara göre kaç yabancı kişi, şirket ya da yabancı ortaklı şirketlere kaç metrekare büyüklüğünde, kaç taşınmaz satılmıştır? Söz konusu taşınmazların Edirne, Kırklareli, Tekirdağ illerine, ilçelerine ve ülke uyruklarına göre dağılımı nedir?






Geri Dön