28 / 04 / 2024

Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar TBMM gündeminde!

Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar TBMM gündeminde!

İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Meclis'te Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar ile ilgili konuştu. İşte Türkkan'ın o açıklamaları...



Türkiye Büyük Millet Meclisinin 34’üncü Birleşiminde, Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar konusu gündeme geldi. İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Lütfü Türkkan, söz konusu açıklamasında "Kuzey Kıbrıs parsel parsel satılıyor -ne kadar farkındasınız
bilmiyorum- sata sata satacak toprak kalmadı, oradaki emlakçılarla konuştuğunuzda bunu oldukça rahat anlatırlar size" ifadelerini kullandı. 

Kıbrıs ta yabancılara satılan topraklar TBMM gündeminde!

Lütfü Türkkan, yaptığı açıklamasında, siyonistlerin Kuzey Kıbrıs'ta binlerce dönüm Türk toprağını satın alarak sessiz bir işgal yaptıklarına dikkat çekti ve "Adadaki uzantıları sayesinde sitelerden oluşan yüzlerce konutu, devasa arazileri satın aldılar" diye konuştu. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ikinci bir İsrail kurmanın peşine düşüldüğü iddiasını gündeme getiren Türkkan, "Rumlar bile yarın müzakere masasına oturmaları gerektiğinde karşılarında muhatap olarak Türkler yerine İsraillileri göreceklerinden endişe duymaya başlamışlar" ifadelerini kullandı. 

Türkkan, Türkiye'nin bugün uluslararası arenada hayati bir mücadele verdiğini de söyledi. 

Kıbrıs ta yabancılara satılan topraklar TBMM gündeminde!

"Etrafımız Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek olaylarla çevrili. Böylesi bir zamanda Kıbrıs konusunda yapılacak en ufak bir hata Türkiye’ye gerçekten çok pahalıya mal olabilir" diye konuşan Lütfü Türkkan, Kıbrıs’a sahip olanın  Doğu Akdeniz’e ve Orta Doğu’ya sahip olacağını, Kıbrıs'ın kaybedilmesi halinde Doğu Akdeniz olmak üzere birçok alanda Türkiye'nin geri adım atmak zorunda kalacağını belirtti.

Açıklamasında "En büyük kayıplarımızdan biriyse Doğu Akdeniz'deki hakkımız olan doğal gaz ve petrol
rezervleri olur, bu nedenle Türkiye olarak dur demeliyiz" diye konuşan Türkkan, Doğu Akdeniz'deki rezervlere sahip çıkılırsa, ne vergi yüküne ne de ek bütçeye ihtiyaç olacağının altını çizdi. 

Türkkan, söz konusu açıklamasını " Mavi vatanın tarihteki kahramanları gibi bu işin üstüne cesaretle gitmek lazım. Doğu Akdeniz'de daha çoğu varken Karadeniz'deki gibi daha azına razı olmayacağız; konunun İYİ Parti olarak da bizzat takipçisi olacağımızdan emin olun" diyerek tamamladı.  

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışı KKTC Meclisi’nin ana gündem maddesi!

Konut satışında karmaşa! Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Kıbrıs'ta çarşı karışıyor! 

Sakarya Büyükşehir'den yüzde 10 indirimle konut fırsatı! 20 bine yakın başvuru geldi!

Akyol İnşaat, Aktown projesi için düğmeye bastı!

En çok aranan meslek grupları belli oldu! İşverenler en çok bu mesleklerden eleman arıyor!


Geri Dön