28 / 04 / 2024

Kıbrıs'ta çarşı karışıyor! 

Kıbrıs'ta çarşı karışıyor! 

Geçtiğimiz günlerde Kıbrıs'ta Yahudilerin 25 bin dönüm arsa aldığı gündeme gelmiş ve konuyla ilgili tartışmalar başlamıştı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, mülk satışı ile ilgili spekülasyon yapıldığını belirtti. İşte o açıklamalar...



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) arazilere, İran başta olmak üzere İngiltere, Rusya, Ukrayna, Polonya ve İsrail'den on binlerce Yahudi'nin talebinin arttığı geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. 

Yapılan açıklamalarda, Kıbrıs'taki 380 binlik nüfusun 35 bininin Yahudilerden meydana geldiği ifade edilirken, şu ana kadar 25 bin dönüm arazinin sahibi oldukları da belirtildi. Ayrıca, savaşlar sebebiyle Kıbrıs'a gelen Yahudilerin, her alanda toplam 2 bin şirket kurduğu gündeme getirildi. 

KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş'ın eski danışmanı, Başbakanlık eski özel kalem müdürü, Dışişleri Bakanlığı Tanıtma Dairesi eski müdürü ve gazeteci Sabahattin İsmail, konu ile ilgili bir haberi paylaşarak, Yahudi sermayesinin KKTC'yi işgal ettiğinin söylendiğine, Geçitkale hava alanı yakınındaki verimli tarım alanına 16 bin konutluk site edileceğine dikkat çekmişti. Sabahattin İsmail, Karpaz Gate Marina'nın arkasında kolonileşme olduğunu da aktarmış ve Kıbrıs'taki en büyük yatırım olduğunu belirterek, burada  3 site inşaatının sürdüğünü söylemişti. 

İsmail, "Marina çevresinde kolonileşme mutlaka önlenmeli. Orada yabancılara arsa ve konut satışına yasak gelmeli" açıklamasını yapmıştı. 

Konuyla ilgili yeni bir gelişme ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da yabancılara mülk satışına ilişkin açıklama yaptı. 

Kıbrıs ta çarşı karışıyor! 

YABANCILAR KKTC TAPUSUNA İTİBAR EDİYOR

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsrailli şirketlere mülk satışı iddialarına ilişkin, bu konuda belge olmadan açıklama yapılmasını eleştirdi. 

Güney Güney Kıbrıs'ta yaşayan ve oradan mülk alanlar Avrupa Birliği'nde olmasına rağmen, yavaş yavaş KKTC'ye yatırım yapmaya başladığına dikkat çeken Tatar, "Ukrayna savaşından kaçanların bir bölmümü KKTC'ye geldi. KKTC'ye ilgi artıyor" diye konuştu. Tatar, güvenlik soruşturması sonrası izin verildiğinin de altını çizdi. 

Ayrıca, yatırımcıların KKTC tapusuna itibar ettikleri için yatırımların arttığını vurgulayan Tatar, yatırımcıların Kıbrıs yasalarına güvendiğini de dile getirdi. 

Kıbrıs ta çarşı karışıyor! 

YABANCIYA KONUT SATIŞINDA TEDBİRLER ALINACAK

Cumhurbaşkanı Tatar, yabancıya konut satışı için öncelikle güvenlik soruşturması yapıldığına, ardından da Bakanlar Kurulu'ndan çıkan karar sonucunda konut alınabildiğine dikkat çekti.

Tatar, söz konusu açıklamasında "KKTC, Dingo'nun ahırı değildir, fakat yasalar her yerde olduğu gibi istismara uğrayabiliyor. Bu konuda tedbirler alınacak" şeklinde konuştu. 

İsraillilerin KKTC'de toprak aldığı iddiaları ile ilgili de konuşan Tatar, "Bu konuda ciddi spekülasyonlar bulunuyor. Belgeye dayanılmadan açıklama yapılması yanlış" dedi.

Tatar, konuya ilişkin açıklamasını "Tarımsal araziler korunmalı. Buna önem gösteriyoruz. Tarımsal arazilerin korunması için devlet burada üstüne düşeni uyguluyor. Bununla ilgili daha sıkı önlemler de alıyoruz" şeklinde konuştu. 

Kıbrıs ta çarşı karışıyor! 

Sabahattin İsmail, Cumhurbaşkanı Tatar'ın açıklamasını X sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla değerlendirdi. 

"Yayınladığım onca belgeye rağmen Cumhurbaşkanı Tatar verdiği demeçte Yahudilerin aldığı mülkler konusunda spekülasyon yapıldığını,iddia sahiplerinin belge ortaya koyması gerektiğini belirtti" ifadelerini kullanan İsmail, yazdıklarının yeterli olmadığına, yeni belgeler yayınlayacağına vurgu yaptı. 

İşte Sabahattin İsmail'in bu paylaşımına gelen yanıtlar: 

Kıbrıs ta çarşı karışıyor! 

Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Binlerce dönüm arazi topladılar!

Kıbrıs Başbakanı Üstel'den yabancı yatırımcı açıklaması! İmar planı için çalışma başlattık!

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!


Geri Dön