28 / 04 / 2024

Trakya'nın en büyük meydanı için Tekirdağ Cumhuriyet Meydanı'nın çevresi yıkılacak!

Trakya'nın en büyük meydanı için Tekirdağ Cumhuriyet Meydanı'nın çevresi yıkılacak!

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, " Cumhuriyet Meydanını, Yapı Kredi Bankasına kadar kavuştu. Yukarıdan da Valilikten sahile kadar buluşturan bir büyük meydanın Trakya'nın en büyük meydanın açılışının ilk adımını attık.




Tekirdağ Cumhuriyet Meydanı yıkılıyor. Trakyanın en büyük meydanının yapımının ilk hamlesi, 1 Ekim'de Süleymanpaşa Belediye Meclisinin onayıyla atıldı. 


EKREM EŞKİNAT'A YETKİ 


Tekirdağ İli İmar ve Şehircilik il Müdürlüğünün dilekçesi. 

" 06.10.2010 tarih ve 465 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan Tekirdağ Kentsel Sit ve Etkilenme Geçiş Alanı 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı uygulama imar Planı'nda " Özel Proje Alanı 1" olarak belirlenen ve bu alan için hazırlanan Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun 21.06.2013 tarih ve 1086 sayılı kararı ile onaylı "Ertuğrul ve Ortacamii Mahalleleri Kentsel Sit Alanı Özel Proje Alanı 1 ( ÖPA 1 ) Kentsel Tasarım Projesinin" uygulanabilmesi için bu alanda kalan ve mülkiyeti belediyemize ait olmayan taşınmazların kamulaştırılması ve kamulaştırma bedelinin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanması için Belediye Meclisi ile protokol imzalanması, söz konusu protokol için Süleymanpaşa Belediye Başkanı M. Ekrem Eşkinat'a yetki verilmesi hususunun Belediye Meclisinde görüşülmesini arz ederim." Tekirdağ İli İmar ve Şehircilik İl Müdürlüğünün dilekçesinde, İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Ahmet Coşkun, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özdemir ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ında imzası bulunmaktadır. 


TRAKYA'NIN EN BÜYÜK MEYDANI 


Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, " Cumhuriyet Meydanını, Yapı Kredi Bankasına kadar kavuştu. Yukarıdan da Valilikten sahile kadar buluşturan bir büyük meydanın Trakya'nın en büyük meydanın açılışının ilk adımını attık.Süleymanpaşa Meclisi bunu onayladı. 14'ünde Büyükşehir Belediye Meclisine Süleymanpaşa Belediye Meclisi olarak aktarma yapacağız. Kadir Albayrak bu projeyi destekliyor. Cumhuriyet Meydanının da Rüstem Paşa Camii ve Külliyesi, Orta Camii, Eski Camii, Gökkuşağı yanında hamam, Borsa Binası ve Süleymanpaşa Tarihi Bina dışındaki her yer yıkılıcak. Buna mecburuz. Trakyanın en büyük meydanını yaparak Kadir Albayrak ve benim en büyük hayalimiz gerçekleşmiş olacak. 

Şimdiden tüm Tekirdağlılara hayırlı olsun. 


Trakya Gazetesi


Geri Dön