02 / 05 / 2024

Triangle Group, Riverlight projesini anlatıyor! Tıklayın ve izleyin!

Triangle Group, Riverlight projesini anlatıyor! Tıklayın ve izleyin!

Triangle Group, Ritz Carlton Otel'de düzenlediği lansman ile İngiltere'de hayata geçirilen Riverlight projesini anlattı. www.emlakkulisi.tv ekibi lansmanı izledi, kaydetti



Triangle Group, Riverlight projesini anlatıyor! Tıklayın ve izleyin! 

METİN GÜVENER:
RİVERLİGHT İLE TÜRK YATIRIMCILARINI LONDRA’YA TAŞIMAK İSTİYORUZ!

Son yıllarda Türkler’in elde ettiği ekonomik imkanları Londra’da yatırım yaparak değerlendirmeleri için kolları sıvayan Triangle Group, 375 Kensington High Street Projesi’nden sonra Riverlight konut projesini de Türkiye’ye getirdi. Buradaki konunun, Türkler’in Londra’da varlık göstermeleri olduğunu söyleyen Triangle Group’un kurucusu ve CEO’su Metin Güvener, bu projenin üç yıl içinde yatırımcısına yüzde 30 oranında kazandıracağını dile getirdi.

İngiltere’de satışa çıkan bir konut projesinin önce Singapur ve Çin’de satışa sunulduğunu, o bölgelerde hazır müşterileri olduğunu dile getiren Güvener, “Ben Uzakdoğu ile birlikte Türkiye’de de projelerin satışa çıkmalarını arzu ediyorum. Çünkü bu yolla Türkiye bu ülkeler tarafından tanınacak, Türk yatırımcılar orada konut edinecek. Bunlara ilaveten arada bir sosyal hayat gelişecek ve Türkiye’ye yeni ufuklar açılacak” şeklinde konuştu.

Riverlight’in en son Londra’da Haziran 2012’de satışa çıkacağını belirten Güvener, “Londra’da yazın olimpiyatlar yapılacak. O zaman bu proje yok satacak ve göreceği ilgi ile fiyatları yükselecek” dedi.

Projenin en başta Türkiye’de satışa sunulması için ilgili firmaları ikna etmenin zor olduğunu dile getiren Güvener, “Berkeley yetkililerine Türkiye’de en az 20 konut satılacağını garanti ettim. 3 günde 20 rakamını yakaladık. Bir hafta içinde 30 civarında konut satacağımızı umuyorum. Aslında konut satılmasından öte Türkiye’de bu potansiyelin olduğunu onlara göstermek çok daha önemli” şeklinde konuştu.

RİVERLİGHT, VNEBOA, KENTSEL DÖNÜŞÜM BÖLGESİNDE

Projenin geliştirildiği VNEBOA bölgesinin Londra için kentsel dönüşüm anlamı taşıdığını belirten Güvener, “Bu bölgede farklı ve birbirinden ayrı 8 inşaat, danışmanlık ve hukuk firması toplam 16 bin konut yapacak. Bizim şu anda satışa sunduğumuz proje 500 dönüm üzerinde gerçekleşecek. Projenin geleceğini parlatan 4 tane unsur var aslında. Bunlar, Londra’nın elit bölgelerine giden Vauxhall Bridge ve Chelsea Bridge’e 5-10 dakikalık bir mesafede olması, Avrupa’nın en yüksek rezidans projesine, Battersea Power Station’a ve Amerikan konsolosluğuna yakınlığı ile nehir kenarında olması. Ayrıca 4-5 yıla kadar metro hattı da projenin çok yakınından geçecek” dedi.

YÜZDE 10 PEŞİNATLA ALINIYOR
Projede ödemelerin son derece uygun olduğunu ve bu imkandan Türkler’in yararlanmalarını istediğini belirten Güvener, “Peşinat olarak yüzde 10 ödeme alınıyor. Bir yıl sonra yüzde 10 ve konutun tesliminde de kalan yüzde 80 alınıyor. Bu ödemeler inşaatı yapan firmanın kasasına girmiyor. Çünkü onlar bu paraları kullanmadan projeyi bitirecek mali güce sahipler. Sadece sözleşme anlamında bu ödemeler alınıyor. Zaten verilen rakamlar kadar proje prim yapıyor” diye konuştu.

Türkiye’nin dinamizminin pek çok şeyi değiştirdiğine dikkat çeken Güvener, “Eskiden konut alımı için İspanya, İtalya ve Yunanistan tercih edilirdi. Artık bu tercih Türkiye’den başladı. Şu anda Türkiye’de gayrimenkul sahibi olan İngilizler yüzde55-60, Almanlar yüzde 30’luk bir dilime sahip. Artık Yunanlılar bile gayrimenkul alıyor Türkiye’den. Krizde olmalarına rağmen daha önce hiç olmayan payını yüzde 1’e çıkardılar” şeklinde konuştu.

Hüseyin Belibağlı/emlakkulisi.com


Geri Dön