27 / 04 / 2024

Trump Towers'ın adı değişecek mi?

Trump Towers'ın adı değişecek mi?

ABD'nin 45'inci başkanı olarak ipi göğüsleyen Donald Trump, Türkiye'de politikadan önce işadamı kimliğiyle tanındı. Trump'ın, ismi ekonomi dünyasından çok siyasilerin dilinden düşmedi.




ABD'nin 45'inci başkanı olarak ipi göğüsleyen Donald Trump, Türkiye'de politikadan önce işadamı kimliğiyle tanındı. 7 yıl önce Türkiye'nin en önemli gayrimenkul projelerinden birine imza atan Trump'ın, ismi ekonomi dünyasından çok siyasilerin dilinden düşmedi. 


Kendine özgü lüks konseptiyle farklı bir yaşam tarzı sunan Trump Organization'ın dünya genelinde bir çok ülkede özel projeleri bulunuyor. Yüksek gökdelenler ve golf turizmine yönelik yatırımlarıyla tanınan gayrimenkul kralı Donald Trump, ABD'de New York, Las Vegas, Florida, Chicago gibi kentlerin yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri, Kanada, İsrail, Hindistan, Panama, Güney Kore, Filipinler gibi ülkelerde iş ve rezidans kulelere sahip. Türkiye'ye İstanbul'dan adım atan ABD'nin yeni başkanının, Trump Towers markasıyla Mecidiyeköy'de 39 ve 37 katlı iki kuleden oluşan 62 bin metrekarelik alışveriş merkezinde ortaklığı bulunuyor. 

'Bir yanlışlık yaptım, orayı açtım' 400 milyon dolarlık projenin 2009'da inşaasına başlandı. 2012'de hizmete giren Trump Towers'ın açılışı ilk kez adıyla gündeme geldi. Açılışa katılan dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, projenin ortağı Aydın Doğan'a yönelerek, "Yeni inşa edilen konut ve işyerlerinde towers gibi mail gibi kelime ve kavramların tamamının Türkçe'de aslında güzel karşılıkları var. Yatırımcılarımızdan Türkçe hassasiyetini görmek istediğimizi özellikle vurgulamak istiyorum" demişti. 


Trump Towers'ın ismi son olarak buyılın haziran ayında tekrar gündeme oturdu. seçim kampanyası sürecinde Donald Trump, yabancılar ve Müslümanlar aleyhinde açıklamalarda bulununca hem ABD hem de dünya genelinde tepki toplamıştı. Tepkilerden biri de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelmişti. Erdoğan, "İşte Amerika. Aynı şey orada. Şu anda adaylardan bir tanesi Müslümanlara vuruyor, vuruşturuyor. Sayın Obama burada Müslümanlardan yana tavır koyuyor, 'Böyle bir ayırım yapamazsınız' diyor ama diğer aday, Müslümanların Amerika'da olmasına adamın tahammülü yok. Bir de gelmiş burada bir yerde bir marka koymuşlar onun adına. O markayı aslında binasına koyanlar onu süratle kaldırması lazım. Ben de bir yanlış yaptım oranın açılışını yaptım" sözleriyle Trump'a olan sert tepkisini dile getirmişti.


Dünya 


Geri Dön